Blogs


17:38
Mēs zaudējam bez cīņas, padodamies, un miers? Bet mums vēl ilgi jādzīvo !
 
...zaudējam bez cīņas, padodamies, lai miers...
 
Var jau arī tā eksistēt, varbūt paēduši būsim ar svešā zemē ražoto, iztapsim svešiem spēkiem, ja pašiem sava spēka nav, ja pašlepnuma nav. Un nekas! Dziesmu svētkos dziedāsim kā jau 5o gadus organizēti dziedājām zem sveša karoga. Čabināsimies kā kukaiņi pa Latvijas teritoriju. Un nekas! Mierināsim sevi, ka "tāda ir dzīve”, ka tā tam ir jābūt. Smeldzīgi skanēs dziesma – "es pārnākšu vienalga, kad tas būs”, bet ne vairs savā Tēvzemē... Ar mazvērtības un kauna sajūtu iesim garām Latvijas brīvības cīnītāju monumentiem, vārdos nesauksim bijušos varoņus, kas savu dzīvību, un veselību atdeva par to, lai bērnu bērni dzīvotu savā tēvu tēvu zemē – brīvā Latvijā. Galvenais - paēst un iespēja... degradēties par kustoņiem viņu līmenī. Un nekas! Vismaz dzīvi būsim!
 
Kas tie bija par dumiķiem, kas cīnījās par savas tautas godu, brīvību un sirdsapziņu?! Kam mums Latvija, ja varam iekārtoties citu tautu mājās?! Dziedāsim – "ar kājām gaisā viss”... Un vai slikti būs? Bez riska un bez pūlēm paēduši būsim... Kaut vai no pabalstiem.
 
Jā, arī cīņa būs. Par tikšanu pie varas siles. To liekulīgi ļaudis darīs ar cilvēka tiesību karogiem, ar lozungiem par taisnību, godu, sirdsapziņu, vienlīdzību, par integrāciju, par globalizāciju, par – urrā!!! Cieņā demagoģija! Nost ar himnu , kas Dievu lūdz Latviju svētīt! Noiets etaps! Mūsu Dievs būs euro! Lai dzīvo EURO!
 
Kādreiz mūsu valdība bija uz kuģa Liepājā. Tad Rīgā, tad Maskavā. Kāpēc lai tā nebūtu Eiropas centrā Briselē?! A?! Ar ko Brisele slikta Latvijai? Impērija? Diktāts? Sabruks? Muļķības! Toties miers. Galvenais ir paēst un atraisīt instinktus... Viss pārējais ir arhaisms, emocijas, nostaļģija pēc vecā... Galu galā – konservatīvisms, pagātne... Mums jādzīvo nākotnei... Lai dzīvo globalizācija – mūsu civilizācijas gals! Lai! Kamikadzes, uz priekšu – par internacionalizāciju, par cilvēka tiesībām būt brīviem no provinciālisma, par provīziju no sveša galda! Šodien konference Sidnejā, rīt – Briselē, parīt – Ņujorkā... Jāpaspēj, bet kājām tepat pie kaimiņa pāri ielai aiziet nav laika...
 
Bet Mums vēl  ilgi jādzīvo!
 
Mūsu tauta nav no nīkulīgajiem, kas izmirst. Mums vēl ilgi jādzīvo. Mēs vēl ilgi dzīvosim!
 
Mums pāri vēlušies smagi vēstures rati un kāpurķēdes, mēs esam bradāti naglotiem un kirzas zābakiem, izdzīti un izvesti no mājām, bet mēs esam un būsim ne mazākā tauta! Būs mums cilvēki, kas par sevi un mums stāvēs pret ārējiem spēkiem, pret netaisnību. Tādi bijuši, ir un būs! Tādi Cilvēki ir saglābuši mūsu tautu, pasargājuši no svešajiem, un tagad mēs esam cēlušies no jauna, skaisti dziedam, skaisti turamies. Izturēsim visas krīzes, partijas, intervences, attapsimies un iztaisnosim muguras, redzēsim skaistu rītdienu, un tāpēc šodien mēs neklusēsim neliešu priekšā, jo sajutīsim savas tautas taisnības spēku, goda spēku un pašapziņu. Nav mums zudusi dziņa pēc tautas kopības, kas spēku dod un satur mūs kopā mūsu pašu Latvijā. Mums ir sirsnīgi dziedoņi, mūziķi, lieliski mākslinieki visās jomās. Prieks dzīvot un līdzās viņiem sajusties vajadzīgiem un skaistiem. Tikai starp savējiem mums ietrīcas sirds par savējiem, tirpas kā skudriņas pārskrien pār pleciem, kad Dievs svētī Latviju. Ne mūžam mēs Latviju nezaudēsim! Mēs to sargāsim un nosargāsim kā reiz iegūtu mājvietu un bagātību!
 
Vēl ir liela ļaužu kategorija - dziļāk nedomājošie, lai neteiktu aptaurētie, stulbeņi. Viņi ir tie, ko negodīga vara spēj ar propogandu "aptaurēt", lai tie atkal balsotu par tiem pašiem, par tādiem pašiem partijniekiem, par partiju sarakstiem. Tieši uz viņiem balstās un balstīsies negodīgo vara. Šie balsotāji ir neliešu cerība un balsts tikt pie varas, lai savu biznesu timerētu. Ko darīt? Tikai saprātīgajiem cilvēkiem vajadzētu kā elektoriem šo nesaprātīgo vietā balsot, bet šiem saprātīgajiem savukārt nav ne uzņēmības, ne drosmes, ne ticības, lai prasītu tāda vēlēšanu likuma pieņemšanu. Nē, neprasīs!!! Nu nē taču! Tāpēc vietā sarkasms. Nelieši, jums ir ļaužu atbalsts! Turpiniet vēl bezkaunīgāk, drošāk, un jums atkal būs iespēja turpināt savu varu pār tautu! Radio, televīzija, ierēdņu korpuss, kas labi noregulēts partiju varas pildīšanai - viss derīgs aptaurēšanai. Ļaudis klausās, skatās - ā, re, par ko jābalso, sola labāku dzīvi! Vientieši... 
Skatījumu skaits: 944 | Pievienoja: petla | Reitings: 5.0/2
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: