Blogs


19:27
Lai balso elektori, ne vientieši! Vēlēšanu likuma citi principi.
 
Katrā administratīvā teritorijā vai īpaši šim nolūkam izveidotā teritorijā tās pilsoņi ievēlē jeb pilnvaro elektorus ( pilnvarotos balsotājus ) proporcijā, piemēram, vienu elektoru no desmit šīs teritorijas pilsoņu skaita, tātad, piemēram, no pilsētas ar 5 000 balsottiesīgajiem tiek ievēlēti 500 balsotāji uz pieciem vai desmit gadiem un viņu rezervisti. Tieši vietējie zina un pazīst savas teritorijas gaišākos cilvēkus u.t.t., lieki te būtu pamatot vairāk.
Latvijā izveidojami 100 vienmandāta vēlēšanu apgabali, lai balsotāji varētu balsot par personībām un viens vēlēšanu apgabals tiem balsotājiem, kuri joprojām grib balsot par partijām.
 
Kāds viedais ir teicis: "Lai izgāztu labu ideju, tā jānodod izlemšanai referendumā.”
Ir arī teikts, ka deputātus iebalso pēc viņu skaļuma un frizūras.
 
Tāda patiesība ir pierādījusies praksē it īpaši tepat Latvijā. Labu ideju izgāž un sliktu pieņem nekompetenti balsotāji. Tas pats par deputātu ievēlēšanu.
 
Uz ko te tēmēts?
Uz to, ka vajag un kā vajag mainīt partijisko vēlēšanu sistēmu Latvijā, ja mēs gribam Latvijas uzplaukumu un mūsu tautas labklājību.
Nav problēmu šos principus ietvert jaunā vēlēšanu likumprojektā. Ir problēmas dabūt gatavu tādu likumu. Arī te būtu lieki klāstīt, kāpēc ir problēmas – saprātīgie zina, ka šķērslis tādam jaunam vēlēšanu likumam ir partokrātija. Diemžēl saprātīgie goda cilvēki nav pie varas.
 
Šis ir slīkstošās Latvijas glābšanās riņķis. Glābieties! Ja gribat. Ja nē, tad "ja tās skaidas tavējās, paliec tad ar skaidām!”
Skatījumu skaits: 848 | Pievienoja: petla | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: