Blogs


16:45
Valsts prezidenta izraudzīšana. Ko vajadzētu redzēt SAB un DP.

Valsts prezidenta izraudzīšana.  Ko vajadzētu redzēt  SAB un DP.

Valdošās partijās ir tikai pusprocents no Latvijas pilsoņu kopskaita.  Šis mazumiņš izvirza un iebalso sev  vēlamo „Valsts” prezidentu. Bez konkursa, bez tautai dotas  iespējas ko šajā sakarā iespaidot. Tas tad nu skaitās visas tautas valsts prezidents.  Patiesībā tāds prezidents tiek tautai no partiju puses uzspiests. Te spilgti izpaužas partiju diktatūra, partokrātija kā visas tautas posts.  Klaja nelikumība visaugstākajā līmenī. Tiek nesodīti pārkāpts pamatlikums – Satversme.  Kā? Tādējādi, ka Satversme ne ar vienu pantu nav devusi un nedod tiesības partijām noteikt valsts varu, bet partijas pašas ir piesavinājušās valsts varu, nosaka gan Saeimas vēlēšanu likumu bez vēlēšanu tiesībām bezpartejiskajiem, gan  nosaka arī sev tiesības izvirzīt un iebalsot manipulējamu savu interešu prezidentu. Valdošo partiju „bosi” ir jau tiktāl atsvešinājušies no tautas, ka vairs  nerēķinās ar tautas gribu… Tauta grib, lai tiktu izvirzīti daudzi kandidāti prezidenta amatam, grib, lai sarīkotu kaut vai konsultatīvo tautas aptauju par populārāko, lai deputāti  balsotu atklāti. Bet partokrāti to nepieļauj.  

Ja jau valsts visaugstākā līmenī tiek pieļauta tik ciniska demokrātisko principu ignorēšana  un pat Satversmes rupja  pārkāpšana, tad nav iespējams arī no tiesu sistēmas sagaidīt tiesnešu  taisnīgu un objektīvu  izlemšanu, piemēram, civillietās, kas saistītas ar partijiskās valsts piekopto „politisko lēmumu” sistēmu, kas neatzīst civillikumā noteikto nepārvaramo varu, nejaušus un nenovēršamus apstākļus, bet atzīst banku intereses par prioritārām. Likumi ir tam apzināti tā sagatavoti, to ir tik ļoti daudz, ka ar tiem var savas intereses "likumīgi" pamatot un diktēt tikai tie, kam ir vara izlemt.  Nav stingras  uzraudzības, nav  pienācīgas kontroles pār pašu jurisdikciju, būtībā, kā tautā saka,  nav kam sūdzēties,  saņemam vien nekaunīgu atrakstīšanos …

Tas viss saprātīgu cilvēku noved pie loģiska secinājuma, ka Latvija nav tiesiska valsts, ka Latvija nav tāda, par kādu godprātīgie cilvēki sapņoja brīvības cīņās. Tā jau ir vilšanās, un tā jau rada valsts necienīšanu. Vai partijnieki to nesaprot, cik bīstama ir viņu egoistiskā varaskāre?!  Šo bīstamību vajadzētu redzēt valsts drošības dienestiem un panākt demokrātijas atjaunošanu…  Bet vai ?

 

Skatījumu skaits: 654 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: