Blogs


16:16
Pret EURO , deklarācija par pievienošanos savienībai - nota bene!
 
Komentētājs LA 3.02.2013. pie Ivetas Grigules paziņojuma ievietojis šādu tekstu:
 
"Latvijas Tautas saeimas Deklarācija par Latvijas iestāšanos PSRS sastāvā.
[1940.g. 21.jūlijā]
 
"Tagad, kad Latvijas tauta ir gāzusi veco režīmu - apspiestības un beztiesības režīmu - un stājusies uz plaša un gaiša jaunas dzīves, jaunas valsts un sabiedriskās celtniecības ceļa, ir situsi lielā, vēsturiskā stunda, kad galīgi un uz visiem laikiem jānojauc visi žogi starp Latviju un Padomju Sociālistisko Republiku Savienību, kad likumīgā kārtā jānostiprina cieša, stabila Latvijas republikas savienība ar Padomju Sociālistisko Republiku Savienību.

Tagad sanākusī Latvijas Tautas saeima ir pārliecināta, ka tikai iestāšanās Padomju Sociālistisko Republiku Savienības sastāvā nodrošina mūsu valsts īstenu suverenitāti, mūsu rūpniecības, mūsu lauksaimniecība s, mūsu nacionālās kultūras patiesu uzplaukumu, spožu un varenu Latvijas tautas materiālās un kulturālās labklājības kāpinājumu, varenu mūsu mīļās dzimtenes attīstību un zelšanu.

Mūsu tautu ar brālīgajām Padomju Sociālistisko Republiku Savienības tautām saista ciešas saites, kas izveidojušās daudzajos revolucionārās cīņas gados pret carismu, pret kapitālistiem un muižniekiem, kuri apspieda krievu un Latvijas strādniekus un zemniekus.

Ir pienācis brīdis šīs saites nostiprināt uz visiem laikiem.

Latvijas tauta, iestājusies brālīgajā, lielajā sociālisma zemes laimīgo tautu saimē, izraisīs visus savus bagātīgos radošos spēkus un roku rokā ar Padomju Sociālistisko Republiku Savienības darbaļaudīm ies uz priekšu pa jaunās dzīves celtniecības ceļu.

Vienīgi Padomju Sociālistisko Republiku Savienības sastāvā Latvijas tauta varēs sadziedēt brūces, ko viņai situši ilgie verdzības gadi. Vienīgi ar sava lielā drauga - Padomju Savienības palīdzību un kā līdztiesīgs brālīgās padomju republiku saimes loceklis Latvijas tauta spēs pacelt savu saimniecību, attīstīt savu nacionālo kultūru, nodrošināt nacionālo vienlīdzīgumu, nodrošināt mieru, maizi un Latvijas darbaļaužu patiesu brīvību.

Pamatojoties uz vienprātīgi izteikto Latvijas tautas gribu, Saeima nolemj:

Lūgt Padomju Sociālistisko Republiku Savienības Augstāko Padomi uzņemt Latvijas Padomju Sociālistisko Republiku Savienības sastāvā kā savienoto republiku uz tiem pašiem noteikumiem, uz kādiem Padomju Sociālistisko Republiku Savienībā ietelp Ukrainas Padomju Sociālistiskā Republika, Baltkrievijas un citas savienotās padomju sociālistiskās republikas.

Lai dzīvo Padomju Latvija!"
 
Ivetas Grigules paziņojums, LETA:
 Grigule: ir sākusi strādāt "eiro par katru cenu” propagandas mašīna

03.02.2013
LETA.

Partijas "Vienotība” pārstāves, Rīgas mēra amata kandidātes Sarmītes Ēlertes paziņojums, ka centieni apturēt eiro ieviešanu pielīdzināmi referendumam pret latviešu valodu, ir "kārtējais klajais smadzeņu skalošanas mēģinājums”, uzskata Saeimas deputāte Iveta Grigule (attēlā), kura vāc Saeimas deputātu parakstus, lai apturētu Eiro ieviešanas likuma spēkā stāšanos.

"Mēs pavisam skaidri redzam - ir sākusi strādāt "eiro par katru cenu” propagandas mašīna, lai piemānītu cilvēkus un morāli nospiestu citādāk domājošos politiķus,” 3.februārī izplatītā paziņojumā pauž Grigule.

Ēlertes paziņojumu Grigule arī dēvē par visciniskāko demagoģiju un meliem, kā arī kārtējo varas mēģinājumu nerēķināties ar savu tautu un apturēt iespēju cilvēkiem paust savu gribu, balsojot referendumā.

"Viņa labākajās padomju propagandas un PSKP partijas tradīcijās cenšas izveidot ienaidnieka tēlu - visi, kas nedomā kā valdošie, ir ienaidnieki, un tie ir jācenšas nomelnot,” šonakt izplatītā paziņojumā pauž Grigule.

Politiķe norāda, ka vairākās Eiropas Savienības dalībvalstīs ir rīkoti referendumi par eiro ieviešanu. "Vai tad Dānijas valdība 2000.gadā, rīkojot referendumu par valsts pievienošanos eirozonai, centās kaitēt savai tautai, savai valodai un valsts attīstībai? Vai tad Zviedrijas valdība, ļaujot tautai lemt par eiro ieviešanu 2003.gada referendumā, centās kaitēt savas zemes uzņēmējiem un iedzīvotājiem? Vai cilvēki, kuri aģitēja gan par, gan pret eiro pirms tautas nobalsošanas šajās valstīs, bija pret savu nāciju un valodu? Protams, nē! Jo, ja tādi būtu bijuši šo divu ziemeļvalstu politiķu nodomi, tad šodien ne Dānija, ne Zviedrija nebūtu vienas no Eiropas pārtikušākajām valstīm,” uzsver deputāte.

Viņa arī atgādina, ka gan Dānijas, gan Zviedrijas tautas referendumos noraidīja pāreju uz eiro.

Tāpat Grigule atgādina, ka arī Polijas un Čehijas līderi, "ieklausoties savas tautas nospiedošā vairākuma viedoklī, ieklausoties cilvēku vēlmēs”, ir paziņojuši, ka tuvākajā laikā nepievienosies eirozonai. "Ja kāds Polijā vai Čehijā apgalvotu, ka valsts vadītāji tikai tāpēc, ka viņi ir pret eiro ieviešanu, ir savas tautas ienaidnieki, šādu cilvēku labākajā gadījumā uzskatītu par traku,” uzskata politiķe.

Pēc Grigules teiktā, lats uzskatāms par Latvijas valstiskuma simbolu tāpat kā karogs, himna un latviešu valoda. "Šobrīd mūs spiež atteikties no lata. Un paraudzīsimies tālākā nākotnē. No kā tad Eiropas birokrāti un pašu vietvaldīši mūs aicinās atteikties rīt vai parīt? Varbūt no mūsu karoga, himnas vai valodas?” jautā politiķe.

Viņa ir pārliecināta, ka, lai tas nenotiktu, ir jāaizstāv lats, "tāpat kā pirms gada februāra spelgoņā mēs aizstāvējām savu valodu referendumā”.

"Pievienošanās eirozonai 2014.gada 1.janvārī apliecinās tikai to, ka esam gatavi atdot daļu no savas valsts neatkarības,” uzskata Zaļo un zemnieku savienības pārstāve.

Savā paziņojumā izsaka cieņas apliecinājumu nacionālās apvienības "Visu Latvijai!” - "Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcijas deputātam Jānim Dombravam par to, ka viņš "saskaņā ar savu pārliecību” Saeimā nobalsoja pret Eiro ieviešanas likumu, un "kuru "Vienotība” grib "tiesāt” par viņa drosmīgo rīcību”.

"Manuprāt, ir vienkārši smieklīgi pārmest Nacionālās apvienības pārstāvim, ka viņš ir it kā balsojis pret savu tautu... Tas ir nožēlojami, ka "Vienotībai”, kura deklarējusi atklātību un tiesiskumu, ir iebildumi un pārmetumi pret sirdsapziņas balsojumu. Un tā jau nav pirmā reize,” uzsver Grigule.

Kā ziņots, Ēlerte vakar izplatītā paziņojumā pauda viedokli, ka Saeimas populistu centieni par katru cenu apturēt Latvijas pievienošanos eiro apdraud Latvijas nākotni, "Tie ļoti līdzinās [Vladimira] Lindermana - [Nila] Ušakova referendumam pret latviešu valodu," norāda politiķe.

Daži komentāri pie šī paziņojuma:
 
K.Galandrejs 2013-02-03 13:36
 Latvijas Avīzes vadība!
Jums ir lieliska izdevība popularizēt savu avīzi, vairot Jūsu cienītāju pulku - publicējiet Latvijas Saeimas 1940.gada Deklarāciju par Latvijas "pievienošanos" PSRS. Paldies komentētājam, kurš to ļoti savlaicīgi šeit komentāros ievietojis.
Ja Latvijas Avīze to neuzdrošināsies , tad lūdzu komentāra autoru vai kādu citu patriotu savākt naudiņu ( ap 80 latiem ) un šo deklarāciju publicēt kā sludinājumu. ( Es pats esmu pārāk vecs, nesen pārcietu smagu miokarda infarktu - ne jau no labas dzīves... Šo deklarāciju esmu publicējis savā blogā www.lexrex.ucoz.lv ) 
 
Kārlis Galandrejs 2013-02-03 13:18
Cienījamā Iveta ! Apbrīnojami pareiza Jūsu pozīcija. Pamatoti argumenti pret "EURO" ieviešanu Latvijā, pret mūsu Lata slepkavošanu, pret Latvijas pazudināšanu, pret globalizāciju utt. Kā pieredzējis jurists iesaku Jums, ja neizdodas savākt deputātu parakstus, ja Valsts prezidents nobloķē pasākumus pret Latvijas pievienošanos eirozonai, lūgtin lūdzu uzsākt tautas nobalsošanas procedūru ar formulējumu: "ATLIKT Latvijas pievienošanos eirozonai līdz 2017.gadam" (varbūt pat līdz 2021.gadam vai tamlīdzīgi, varbūt "APTURĒT Latvijas pievienošanos.. .") Tādam formulējumam NAV nekādu juridisku šķēršļu, tautas vairākums aptaujā to atbalstīs.
Jūs, Iveta, esat mūsu - Latvijas patriotu - cerība. Paldies Jums!!!

 
Skatījumu skaits: 797 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: