Blogs


15:03
PAR PRIMĀTIEM, APOKALIPSI, MĀKSLĪGO INTELEKTU, DATU AIZSARDZĪBU...

PAR PRIMĀTIEM…

Visas sugas uz Zemes ir primāti – tādi, kādus viņus radījis Augstākais Saprāts pēc tam, kad iepriekšējā Zemes dzīvības sistēma bija beigusi pastāvēt. Arī cilvēki ir tikai primāti, būtībā - bioroboti. Mēs neesam attīstījušies no mērkaķiem un neesam mērkaķi sekundārā pakāpē. Visi dzīvie kustoņi, to skaitā arī cilvēki, ir pieslēgti dzīvības un informācijas laukiem jeb, citādi sakot, pieslēgti enerģijas substancei, kas nodrošina dzīvību un uztur pašsaglabāšanās iespēju atkarībā no radītās nepieciešamības kā nu kuram.

Visa Zemes dzīvības sistēma vienlaikus ir gan soda nometne garu labošanai skarbajos apstākļos, gan eksperimentu poligons jeb laboratorija monitoringam ar interesi – kas no tā visa un kā šajā (varbūt septītajā) civilizācijā iznāks.

Mēs te dzīvojam vidē, kurā mūs vispusīgi izpēta un uzrauga. To visu organizē Augstākais Saprāts, lai, piemēram,  piemeklētu sadzīves modeli garu pasaules pilnveidošanai, vai citai Viņam vien zināmai vajadzībai.

Ja mēs visi tā sevi te redzam šādos apstākļos , mums nākas secināt, ka ar mums notiekošais ir atkarīgs no mūsu pašu rīcības, proti, no tā, ko mēs paši pieļaujam un ko mēs paši izdarām gan individuāli, gan kā sabiedrība kopumā.

 Nav pamata cerēt, ka augstāki spēki gribēs mūs pasargāt, kad mēs paši būsim izpostījuši  Zemes skaisto vidi un radījuši kritisko masu Zemes dzīvības sistēmas iznīcināšanai.

Pamats bažām un trauksmei ir pieredze, ko mēs paši esam piedzīvojuši, kad  pasākums nav izdevies, un viss jāsāk no jauna.  Radītāja pasākums ar Zemes dzīvības šīs sistēmas radīšanu, var teikt, ir neizdevies, jo  ļaužu pašu negausīgas un  augstprātīgas ielaušanās dēļ ultraaugstajās tehnoloģijās nenovēršami ved uz  apokalipsi.  Kad tas būs noticis, Radītājam nāksies  te uz Zemes sākt visu no jauna – radīt citādu civilizāciju, bet mēs  jau vairs nebūsim.  Protams,  ja tagad, kad vēl ir iespēja, nepratīsimies laikus apstādināt ultraaugsto tehnoloģiju mašinēriju.

Šī nav fantāzija vai izdomājumi, bet būtībā informācija, kas izriet no ticamiem pierādījumiem, kas savukārt balstīti uz vēsturiskiem faktiem un reālā īstenībā notiekošo. Vērtējot  šo informāciju, ir jāņem vērā tā patiesība, ka valstu līmenī tiek turēti slepenībā apstākļi, kuri varētu izsaukt paniku vai kas dezorganizētu sociālās norises.  Tāpēc nav brīnums, ka trūkst informācijas par šeit skartajiem jautājumiem.  Taču apokalipsei vajadzētu gatavoties tāpat, kā gatavojas karam – bruņoties, gādāt par drošību… Bez panikas. Ar cerību, ka pretpasākumi mūs paglābs.

Mākslīgais intelekts rada iespēju robotiem pašiem radīt robotus ar tiem vajadzīgo rīcību. Cilvēku dabiskais intelekts jau ir radījis pat vīrusus. Nāvējošie mākslīgie vīrusi zina izdzīvot, vairoties un uzskatāmi parāda, kas notiks mākslīgā intelekta darbošanās apstākļos. Beigas, ja kaut daļa mākslīgā intelekta nonāk ļauno spēku rokās. Tas jau nonāk un nonāks … Jau mūsu laikā un mūsu telpā, jau un tepat…

Veltīgi pastāv likumi par datu aizsardzību – mūsu katra rīcība ir jau publiska caur rūteriem, moderno televīziju, telefoniju, novērošanas kamerām. Pie nepieciešamības var uzkrāt datus par katru no mums. Jau tagad. Rītdien jau mākslīgais intelekts ( MI ) zinās par katru interešu objektu visu vajadzīgo, lai ar to manipulētu vai „tiktu galā”. Šodienas modernā karošana tiks uzskatīta par  arhaisku. MI zinās visas iznīcināšanas metodes, pratīs slepeni rīkoties… Dominēs Radītājam nevajadzīgi bezdvēseles subjekti… No šī viedokļa raugoties, mūsu pretošanās mākslīgā intelekta  radīšanai un pilnveidošanai ir svētīgs darbs, un varam sagaidīt Augstākā Saprāta atbalstu.

 

Skatījumu skaits: 63 | Pievienoja: ForcePL | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: