Blogs


00:10
PAR LATVIJU! PRĀTĪGI CILVĒKI PRASA VARAI RĪCĪBU
 
Komentāri pie raksta: Zatlers sola vēl paspēt mazināt naudas varu vēlēšanās un politikā.
DELFI
Par Latviju, 06.06.2011 21:24
Zatlera kungs, kāpēc joprojām Jūs likumu ierosināšanas kārtībā neiesniedzat jaunu Saeimas vēlēšanu likuma projektu? Nožēlojami, ka tas, kurš drīkst un var to darīt, nedara, bet tie kurus neuzklausa, grib reiz par visām reizēm likvidēt partokrātiju. Jūs taču zvērējāt ievērot Satversmi. Satversme nenosaka visu varu partijām, bet gan tautai, vienkāršiem pilsoņiem. Tāda likuma projekta neiesniegšana degradē Jūs. Ļoti skumji, ka atkal un joprojām būs partijnieki pie varas un partokrātija demokrātijas vietā. Tāda uzdrīkstēšanās, kādu Jūs to parādījāt, atkal var tikt gaidīta 20 gadus. Lūgtin lūdzu iesniedziet kaut vai te komentāros minēto pagaidu likumprojektu 11.Saeimas ievēlēšanai. Ceru, ka Jums kāds no padomniekiem par tādu ideju būs teicis. Kā projekta sagatave varētu noderēt SACT LN publicētais projekts vietnē www.lexrex.ucoz.lv Jūs mēģināt ko labot ar mazāk nozīmīgiem rosinājumiem, bet, iesniedzot jauno Saeimas vēlēšanu likuma rosinājumu, Jūs "ar vienu šāvienu nošautu visus zaķus".
Par Latviju brīvu no partokrātijas!
 
TVNET: Žaneta Jaunzeme-Grende pievienojas partijai "Visu Latvijai!"
 
L. no Pāvilostas 07.06.2011.
 
. . .  Publicēta lieliska ideja par bezpartejisko pilsoņu partiju, kas savā vēlēšanu sarakstā ierakstītu pēc sabiedrības ieteikuma bezpartejiskos Cilvēkus, bet ne atkal partijniekus. Tādējādi mūsu godprātīgie līdzcilvēki tiktu caur šīs partijas sarakstu pie varas, lemtu pēc sirdsapziņas, nebūtu ne koalīciju, ne īkšķu., lemšana notiktu atbilstoši Satversmei. BET ŽURNĀLISTI PAR ŠO IDEJU KLUSĒ ! Nesaprot? Cienījamā Žaneta varētu būt viena no šajā sarakstā ierakstāmajiem kandidātiem. Nevajadzētu stāties nevienā partijā. Bezpartejiskās partijas biedri paši neliktu sevi sarakstā , bet gan palaistu sev garām bezpartejiskos kā pa durvīm Saeimā iekšā. Protams, ar balsotāju atbalstu. Bet, lūk, ŽURNĀLISTI PAR ŠO IESPĒJU KLUSĒ ! Varētu taču ideju saprast, aktualizēt; ar balsotāju atbalstu bezpartejiskie varētu iegūt vairākumu Saeimā, atjaunot demokrātiju... Žurnālisti, politologi, lūdzu jūs, palasiet detalizētāk par šo ideju vietnē www.lexrex.ucoz.lv un sarosieties! Tieši no jums atkarīgs mūsu tautas liktenis...

Līdzšinējā partokrātiskā valsts pārvalde nav reformējama, jo tā ir varas partiju būvēta tā, lai viduvējības - partiju īpašnieki varētu valsti turēt sev par biznesu. Tas ir cietoksnis, ko sagraut var tikai saprātīgie balsotāji ar bezpartejisko deputātu likumīgo varu.
 
DELFI:
Komentāri: Ēlerte: 'Vienotībā' nav ekstrēmistu; iezīmē 'sarkanās līnijas' sadarbībai ar SC
 
Pēteris no Sakas, 08.06.2011 12:56
 
 "Vienotībā" neesot ekstrēmisti. Izskan kā lielīšanās. Bet vajadzētu, lai būtu radikāļi, ekstrēmisti! Citādi partokrātiska mīņāšanās uz vietas vien sanāk jau 20 gadus. Bez radikāliem grozījumiem likumos par vēlēšanām, bez radikāliem pasākumiem pret mūsu tautas ienaidniekiem..... nekas labs mums "nespīd". Radikālis un ekstrēmists. Padomājiet! Radikāļi prasa un realizē būtisko, bet negrābstās gar virspusējo, gar sekām. Ekstrēmisti prasa un realizē to pašu, bet galēji. Mēs redzam un saprotam, ka neiet kā vajadzētu. Tāpēc ar lēnu pakāpenību ilgā laikā nevajadzētu pabailīgi vilkties. Velkas lēni un bailīgi tikai gļēvie un nejēgas. Atkārtoju - mērenie, gļēvie, nejēgas turas pie rutīnas pat tad, kad jau 20 gadus neiet tā kā vajadzētu. Un nelieši to izmanto sev par labu. IR NOBRIEDUŠI APSTĀKĻI RADIKĀLAI PAT EKSTRĒMAI RĪCĪBAI UN NO TĀ NEVAJAG BAIDĪTIES, VAJAG SAPRĀTĪGU RADIKĀLU RĪCĪBU - SASAUKT SATVERSMES OTRO SAPULCI LIKUMU SAKĀRTOŠANAI, VAJAG JAUNU VĒLĒŠANU LIKUMU, VAJAG LATVIJAS PAŠAPGĀDI, VAJAG LIKUMUS, KAS ATVIEGLO RAŽOŠANU, EKSPORTU, VAJAG RADIKĀLU CĪŅU PRET NEGODĪGU RĪCĪBU VALSTS PĀRVALDĒ... Paldies Zatlera kungam par radikālu rīcību! Redziet, kā tāda radikāla, ekstrēma rīcība saviļņo sastāvējušos sabiedrības dīķi! Sākam cerēt uz kaut ko labāku.

 

"Oligarhu kapusvētkus" varētu apmeklēt vairāk nekā 10 000 cilvēku.
TVNET
 
SACT LN Pirms 0 sekundēm
Izmantojot gadījumu, kad plānota tik plaša sanākšana uz AB Dambja, Starptautiskās apvienības par cilvēka tiesībām Latvijas nodaļa ( SACT LN ) pasākuma vadītājiem iesaka noorganizēt rezolūcijas pieņemšanu un to publicēt. Vēl ir laiks. Rezolūcijas teksta projekts:
"Tā kā oligarhi ( plutokrāti ) viegli var uzpirkt, iespaidot partiju vadītājus-īkšķus, bet nevarētu sev par labu uzpirkt 100 neatkarīgus, bezpartejiskus deputātus, mēs - šīs sanāksmes dalībnieki pieprasām izbeigt partokrātisko valsts pārvaldes sistēmu kā neatbilstošu Satversmei, jo Satversme visu varu nosaka tautai, bet ne partijām. Partijas ir oligarhu - plutokrātu barotne. Norokot partijas, mēs norokam arī oligarhus, bet norokot oligarhus vien, mēs saglabājam barotni jauniem oligarhiem. Par Latviju - brīvu no partokrātijas un oligarhiem!"

Skatījumu skaits: 859 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 1
1 F.Vitkuss  
0
Labi prasa varai, bet prasa nedaudzi. Ja mūsu bāleliņi būtu gudrāki, jau sen varēja būt labāki laiki. Tiešām dusmas uz mēdijiem, politekspertiem - maļ tikai par labu partijām, tiešām nesaprot ne Satversmi, ne partejisko lemšanu Saeimā - lemj taču tikai daži, bet pārējie darbojas ar laviatūru pēc šo dažu komandas. Kurš neklausa, izslēdz no partijas///
To mēs visu zinām, bet mēdiji ir tikpat stulbi kā pārējie ļautiņi. Un tie ļautiņi ies un atkal balsos par partijām it kā nu būs labāk! Es iesacītu idejas nosūtīt varas iestādēm, redzētu atbildes, tās publicēt, izglītot to nabaga balsotāju//////////////////

Vārds *:
Email *:
Kods *: