Blogs


22:22
NAV NACIONĀLĀS IDEOLOĢIJAS. MILJONAM PILSOŅU AIZLIEGTAS VĒLĒŠANU TIESĪBAS
 
 
L. Langa, J. Vādons, R. Kalpiņa: Par liberālnacionālismu. 22.08.2013. Latvijas Avīze.
Komentārs.
Kārlis Galandrejs., jurists 2013-08-22 23:14
...Valsti nevar attīstīt, ja trūkst nacionālās pašapziņas, un pašapziņas nav, ja valsti neuztver kā vērtību, un valsti neuztver kā vērtību tāpēc, ka valsti vada subjekti, kas ļogās katrā vēja pūsmā...
Latvijas valstī nav saimnieka ar stingru savas tautas aizstāvēšanu, nav pat nacionālās ideoloģijas, nav gana rūpes par pašmāju ražošanas attīstību, tautai maz iespēju ar godīgu darbu nopelnīt iztiku, nacionālās rūpniecības un lauksaimniecības izputināšanas pieļaušana un pat šī posta gļēva veicināšana, partejiskās varas atsvešināšanās no tautas, mediju "braukšana" problēmām pa virspusi, pat bailes un piesardzība, neuzdrīkstēšanās aizskart svešo intereses, kaut šīs intereses ir atklāti virzītas uz Latvijas vājināšanu... Paši raksta autori laipo un neprasa valsts vadībai, lai tā nekavējoties apkaro šovinistus, lai tā atklāti un drosmīgi iepazīstina tautu ar pirmskara Latvijas nacionālo ideoloģiju, ar lielo rosību, kāda valdīja valsts celtniecībā, jo "gaisā virmoja" patiess patriotisms, savstarpēja sadarbība un ticība nākotnei. Kopš Latvijas atjaunošanas nav bijusi neviena valdība, neviena Saeimas sastāva, kas drosmīgi attīstītu patriotismu, pienācīgi godinātu Latvijas brīvības cīnītājus, izmantotu starptautiskos tiesību aktus, kas atļauj aizstāvēt apdraudētas nācijas tiesības. Mūsu nācija ir apdraudēta! Tās galvaspilsētā latviešu ir mazāk par sveštautībnieku skaitu, Daugavpilī pat tikai 17 %. Kurā citā valstī ir tāda situācija?!

Tāpēc tauta neuztver valsti kā vērtību, un tāpēc Latvija ir nabadzīgāko Eiropas valstu skaitā. Un tas viss ir tāpēc, ka valsts vadībā ar likumu ir aizliegts nonākt patiesiem patriotiskiem savas tautas saprātīgiem pilsoņiem. Uz Saeimas vēlēšanu likuma pamata kopš 1995.gada Latvijā pretēji Satversmei visa vara pieder partokrātijai - vienam procentam pilsoņu, pārējiem ir atņemtas vēlēšanu tiesības, atstātas tikai balsošanas tiesības par partiju sarakstiem. Partejiskā Saeima pēc šī likuma skaitās ievēlēta neatkarīgi no balsojušo skaita. Latvijā nav patiesas demokrātijas, kādu to prasa Satversme. Bet par šo posta cēloni mediji un publicisti, pat tauta gļēvi klusē gluži tāpat kā klusēja totalitārajā komunistu režīmā.
 
Vēl komentārs.
Kreituse intervijā Latvijas avīzē 4.09.2013.par Kārli Ulmani: "Protams, es nedomāju par apvērsumu, par autoritārisma dibināšanu utt., jo demokrātiskā sabiedrībā tas ir neiespējami ...”
Te nu es saku: "Nav mums Latvijā demokrātijas, ir tikai partokrātija! Varbūt partokrātiju beidzot varētu likvidēt? Kāpēc Kreituse par to ne vārda?! Nav līdera, kāds bija Kārlis Ulmanis? Ir, bet tikai ne partijās!!! Sarīkojiet visas tautas aptauju par labāko mūsdienu Kārlim Ulmanim līdzīgu vadoni!!! Atradīsiet! Ir! Bet potenciālajiem tādas aptaujas rīkotājiem ir lielas bailes uz Ulmaņlaiku fona un uz Latvijas brīvības cīnītāju-patriotu fona izskatīties bāliem un nevarīgiem. Patiesību saku. Pat avīzes izdevējiem bail tādu iniciatīvu uzņemties vai vismaz to rosināt.
Tauta jau ir pieredzējusi varas apvērsumu 1995.gadā. Ar Gunta Ulmaņa parakstu partijas izdarīja valsts varas apvērsumu. Pie varas pretēji Satversmei nāca partokrātija - Saeimas vēlēšanu 1995.gada likums miljonam pilsoņu aizliedza vēlēšanu tiesības, atstājot viņiem vien BALSOŠANAS tiesības par sīkpartiju kandidātu sarakstiem. Publicisti, arī Kreituses kundze! Nav mūsu miljonam pilsoņu vēlēšanas, ir tikai balsošana. Nav mums arī demokrātiskais vairākuma balsojums noteikts, partiju vara būs iebalsota arī ar tūkstotis balsīm! Bet tauta klusēja un klusē joprojām. Ar rezignāciju varu teikt, ka tauta klusēja arī okupācijas laikā. Īsāk sakot, ja šodien pagaidu varu pārņemtu kāds patriotisks spēks, lai sakārtotu valsti atbilstoši Satversmei, Latvijas situācija tiktu kardināli uzlabota. Tāda varas legāla varas pārņemšana varētu notikt līdz ar Satversmes otrās sapulces ievēlēšanu un ar pilnvaru došanu tai valsti sakārtot, nepieļaujot, protams, partiju dominanci. Kreituse par to klusē. Bet Satversmes otrā sapulces ( SOS ) sasaukšana ir jāorganizē, nekavējoties ne dienu. Tuvojas laiks, kad NENOVĒRŠAMI PIE ŠĪS BALSOŠANAS SISTĒMAS VALSTS VARU VAR PĀRŅEMT mūsu tautai sveši spēki. Tad būs par vēlu. Praktiski ar Valsts prezidenta Bērziņa rīkojumu Satversmes otrās sapulces ievēlēšanas likumu pie labas gribas var sagatavot pat viena mēneša laikā uz jau esošā divdesmito gadu likuma bāzes. Ir taču "mūsējiem” pieredze - vienas nakts laikā Saeima pamanījās grozīt turpat vai simts likumu! Satversmes otro sapulci var ievēlēt turpmāko dažu mēnešu laikā. Vienlaicīgi ar SOS vēlēšanām tautas nobalsošanā atcelt 2014.gadā paredzētās Saeimas vēlēšanas un tāpat vienlaicīgi ar tautas nobalsošanu pilnvarot Satversmes otro sapulcei pārņemt valsts likumdošanas varu līdz jaunas Satversmes pieņemšanai un likumu sistēmas sakārtošanai divu gadu laikā. Zinu, ka praktiski tas IR iespējams.
Skatījumu skaits: 760 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: