Blogs


15:47
MIGLĀ DZĒRVES BRIEN UN SASAUCAS – TE IR MŪSU DZIMTENE
 
Partokrātijas miglas taure vienmuļi miglu pūš nu jau pāris gadu desmitus. Latviešu tauta vēlas dzīvot saules pusē, kur gaišāk un siltāk. Bet mums ir jāmaldās pa miglu bez saucēja balss. Ja mēs spētu skaistas dzērves būt, mēs sasauktos un apjaustu, ka esam savā skaistajā Dzimtenē, "kur ziedēs tik rozes un neplūks tās cits". Bet šobrīd mums jābrien pa miglu un jāmēģina sasaukties.
 
Kārlis Galandrejs 2013-04-25 20:21 Pie Andas Līces raksta „Dzīvojam bez saucēja balss » LA
Valsts prezidents jau mazliet sāk saukt, ka partiju sistēma ir posts mūsu tautai. Kāpēc pat talantīgi cilvēki pieklusuši saukt? Viņi, saprātīgi būdami, neredz jēgu saukt pēc taisnīguma, jo partejiskais cietoksnis nu jau turpat divdesmit gadus ir varen nostiprināts ar vēlēšanu likumu un ir tik totalitāru tradīciju stiprināts, ka pat Satversmes tiesa neuzdrošinās izskatīt sūdzības par Saeimas vēlēšanu likuma atbilstību vai neatbilstību Satversmei! Vēlēšanu likums aizliedz personībām nākt pie valsts varas. Varas sīkpartijas patvarīgi, nerēķinoties ar tautas gribu, turpina savu "biznesu". Jebkura saucēja balss nostiprināt mūsu tausaimniecību, valstij pašai uzņemties organizēt un pat vadīt stratēģiski svarīgos objektus un nozares...tiek varas personāža pilnīgi ignorēta.
Mums pietrūkst saucēja visaugstākā līmenī. Ideāli būtu, ja Valsts prezidents izziņotu tautai pamatprincipus, pēc kuriem būtu nosacīts vadīties gan varas personāžam, gan tiesu sistēmai, gan likumdevējiem, izpildvarai, jā, arī preses varai. Piemēram, Latvijai primāri jāgādā par savas tautsaimniecība s attīstību, par pašapgādi, jāatbalsta patriotiska rīcība savas tautas labā, maksimāli jāierobežo jebkura šovinisma izpausme, jādod vairāk tiesības pašvaldībām, jāsakārto likumi, taisnīgumu tiesās, valstij pašai būt komersantam svarīgākajās nozarēs, ierobežot iepirkumus, stingri uzraudzīt valsts naudas izmantošanu, ar ievedmuitas nodokļiem veicināt pašmāju ražošanu u.t.t., u.t.t. Šodien mēs pat nezinām, ko sacīs un vai vispār ko sacīs prezidents, ja mēs, piemēram, organizējam protestu pret partokrātiju, bet žurnālisti nezina, vai drīkst rakstīt kaut ko labu par šo protestu, taustās, jo nav prezidenta nostādnes ...Saucēja balss klusē. Paldies Andai Līcei par problēmu pareizu redzējumu!
 
30.04.2013. 23:11
Šobrīd Ķemeru sanatorija un līdz ar to Latvijas kūrortu nākotne ir aktuālitāte. Latvijas tautas interesēs ir atjaunot kūrortu sistēmu pilnā apmērā, kāda tā bija pirms okupācijas - pasaules slavena, ar ievērojamiem ienākumiem. Kategoriski esmu par to, lai tieši valsts kā komersants administrētu savus valsts īpašumus, bet nevis tos nodotu kā tagad privātajiem komersantiem, zaudējot kontroli un lielum lielu peļņu. Ķemeru Sanatorijai ir jābūt valsts tiešā pārvaldībā ar valsts ieceltu pārvaldnieku, neskatoties uz to, ka valsts partejiskie pīlāri nevēlas uzņemties "ražošanu", jo tā neesot valsts prerogatīva, to lai darot privātie uzņēmēji. Kaut jel "Ir" vai kāds cits publicētu tagadējai paaudzei zināšanai fotogrāfijas no Ķemeru Kūrorta ziedu laikiem pirmsokupācijas gados. Tā bija Paradīze tepat Latvijā! Varbūt, to redzot, valdošā prettautiskā partokrātija sarosītos un apjēgtu pienākumu sakopt savu Latviju. Pašreiz Ķemeri izskatās sagrauti kā pēc karadarbības. Kaunieties visi nepatriotiskie varas ļaudis par Latvijas izpostīšanu! Vai tiešām nenāks reiz saprāts šiem varas ļaudīm pie valsts varas laist Personības - saprātīgus, godprātīgus savas zemes Cilvēkus-Patriotus-Saimniekus, bet ne "biznesīgos" partijniekus !!? Cik vēl gadiem ir jāpaiet, lai šo nepieciešamību saprastu?!!
Ar patiesu nožēlu Pēteris, ulmaņlaiku cilvēks...
 
 Kārlis G. 28.04.2013. 23:26 TVNET Pie Sandras Veinbergas raksta
Cienījamā Veinbergas kundze! Augsti vērtēju Jūsu nostāju mūsu tautas labā. Ar savu autoritāti un spējām pateikt to svarīgāko, kas mums vajadzīgs visu mūsu labklājībai, Jūs varētu līdzīgu rakstu veltīt tam, cik vienaldzīga ir Latvijas partejiskā vadība pret mūsu pašu patriotiem. Daudzi patrioti ir ziedojuši savu veselību un pat dzīvību Latvijas labā, arī barikāžu laikā gāja bojā cilvēki, bet - maz, pārāk maz morāla vai materiāla atbalsta... Lūk, skarbi vārdi no kādas vietnes : "Valsts vadītāji un Latvijas likteņa lēmēji, uz jūsu nepateicību raugās memoriāla tukša vieta un brīvības cīnītāju pazemojums! Jā, mēs necīnījāmies, lai pateicību saņemtu. Mēs cīnījāmies par Latviju, par mūsu tautas labklājību. Arī šo lūgumu teikdami ziedot piemineklim, mēs domājam par Patriotiem, lai viņi būtu, jo, kas celsies Latviju sargāt, ja sajutīs aiz muguras tukšumu un vienaldzību...? ...Čabināsimies kā kukaiņi pa Latvijas teritoriju. Un nekas! Mierināsim sevi, ka "tāda ir dzīve”, ka tā tam ir jābūt. Smeldzīgi skanēs dziesma – "es pārnākšu vienalga, kad tas būs”, bet ne vairs savā Tēvzemē... Ar mazvērtības un kauna sajūtu iesim garām Latvijas brīvības cīnītāju kapu vietām, vārdos nesauksim bijušos varoņus, kas savu dzīvību, un veselību atdeva par to, lai bērnu bērni dzīvotu savā tēvu tēvu zemē – brīvā Latvijā..."
 
 
 Dzite Sērlapa
25.04.2013 14:53
Lemešonoka kungs! Nenonieciniet patriotismu! Tas ir vajadzīgs Latvijas tautas attīstībai. Lai slavēti kas vēlas sev latvisku Latviju! Var atbalstīt Jūsu ieteikumu  Valsts prezidentam izteikt potenciālo ultimātu partijām. Tur vēl vajag ierakstīt prasību pašiem partijniekiem grozīt vēlēšanu likumu un sistēmu, lai pie varas var nonākt personības, bet ne partiju saraksti vien. Sak`, ja jūs, partijnieki, to nespēsiet izdarīt visdrīzākā laikā, var sekot attiecīgs rīkojums. Tik tiešām, valsts varai galvenā uzmanība ir nekavējoties jāveltī ekonomiskajai rosībai, pat atlikt ietikšanu eirozonā par katru cenu bez nodrošinātas iespējas nākotnē sakopt ražošanu līdz pašapgādei. Un vēl. Valsts prezidenta kungs, prasiet no likumdevējiem likumu, kas efektīgi apturētu visa veida un abu flangu šovinistus. Lai nekurina naidu! Lai miers un rosība Latvijā mūsu pašu labklājībai!
 
Vai Latvijas jaunieši būtu gatavi ziedot dzīvību par Latviju?
Dzite Sērlapa 2013-04-22 13:40
Vai man būtu jāglābj ar savu dzīvību man atņemtā māja, kas pamatīgi tiek postīta un jau pa daļai atdota svešiem ļaudīm? Es te vēl dzīvoju vienā mazā istabiņā, bet par mājas likteni man nav nekādas teikšanas, jo visu izlemj bez manis citi ļaudis - gan pie pārvaldīšanas ar viltu tikušie savējie, gan bez manas atļaujas te sanākušie. Mani vecāki to cēla un kopa, mani senākie senči pat dzīvību atdeva par to. Jā, manī ir žēlums par manas dzimtas mājas bojāeju, bet manī ir arī spīts neatbalstīt tos, kas varmācīgi bez manas atļaujas te saimnieko noteikdami, kā man uzvesties, neļaujot man pat piedalīties vēlēšanās, bet spiež mani balsot par tiem, kuri noteikuši tikai sev tiesības sastādīt kandidātu sarakstus par mājas pārvaldīšanu. Neprasiet vēl manu dzīvību atdot par manas mājas glābšanu, kad tā man ar viltu atņemta!
 
Maz ir to cilvēku, kas saprot partiju sistēmas lielo ļaunumu. Kamēr šī partiju sistēma jeb partokrātija tiks no jauna un no jauna iebalsota, bēdu maz neliksies, bet iebalsota tā tiks vienmēr un tikmēr, kamēr pastāvēs partokrātijas balsts - Saeimas vēlēšanu likums ar savu 9.pantu, kas liek balsot tikai par partiju sarakstiem un neprasa balsojušo pilsoņu kaut kādu kvorumu jeb vairākumu. Secinājums? Jāprasa Satversmes tiesai, lai tā atzīst šo likumu par antikonstitucionālu, jo partijas nekad to nemainīs. Līdz šim gan ST ir atsacījusies pieņemt izskatīšanai un izlemšanai pēc būtības konstitucionālās sūdzības par partiju varas sistēmas atbilstību vai neatbilstību Satversmei.
 
Publicistam Lapsam komentāros kāds bija labi teicis - Lapsam vajadzētu rakt dziļāk līdz bēdu saknei, līdz partokrātijai, jo cits, ko viņš publicē, ir tikai sekas. Gribu to pašu teikt Sandrai - ar savu potenciālu Jūs varētu lieliski liecināt pret partokrātiju Latvijā, bet vai Jums gana būs racionālo resursu un drosmes? Taču ļoti ļoti vajadzētu mūsu tautas labā atjaunot Satversmē noteikto demokrātiju ! Piebilstu - svētajos rakstos ir teikts: piedodiet tiem lajiem, jo viņi nezina, ko viņi dara! ( Tas par tiem, kas rupji Jūs nozākā.)

 Nacionālā ekonomika jeb, kas jādara patiesiem Latvijas patriotiem?
K.Galandrejs, jurists 2013. g. 29. aprīlī 22:57 Pavisam īsi. Latvijas valsts gadā varētu pelnīt vairāk par 200 miljoniem latu, ja Latvijā būtu tikai valsts bankas un valsts strādātu kā komersants. Bet mūsu valstij vairs nepieder pat stratēģiski svarīgi objekti un nozares, tas viss ir nodots privātiem komersantiem.
Skatījumu skaits: 816 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: