Blogs


18:26
LATVIJAS ELEKTRONISKĀ PAŠAIZSARDZĪBA.

LATVIJAS ELEKTRONISKĀ PAŠAIZSARDZĪBA

Sākumam pietiktu 3-5 miljonu eiro algot dažus  augstas kvalifikācijas elektroniķus ar laboratoriju iekārtām un palīgiem, lai visdrīzākā laikā šeit Latvijā radītu īpaši efektīgus starojumu ģeneratorus pret ienaidnieka raķetēm, pret kaujas tehniku  nolūkā paralizēt šo ieroču elektronisko vadīšanu. Nav neiespējama arī starojumu paralizējoša pagaidu ietekme uz uzbrucējiem  līdz  viņu pārvarēšanai.  Visa veida ienaidnieka uzbrukuma elektroniski vadītā kara tehnika tiktu neitralizēta. Principā tehniski tas iespējams.  Ir tikai viens šķērslis šādu aizsardzības līdzekļu radīšanai - valsts drošības jautājumu lēmēju racionālo resursu trūkums jeb, vienkāršāk sakot, viņu ierobežotais saprāts, neuzņēmība, stagnācija… Mums IR speciālisti, un  mums IR iespējams pieaicināt izcilniekus no ārzemēm. Naudu šai vajadzībai varam iegūt, neiepērkot dažus tankus, lielgabalus…, kas ir nieks pret agresora elektroniski vadītiem spridzekļiem. Kamēr vien mums nebūs minētie frekvenču jaucēji, mēs nebūsim drošībā, valsts nebūs izmēģinājusi visus iespējamos pašaizsardzības līdzekļus.  Šīs idejas realizēšana ir jāveic nekavējoties.

Atgādināmi Nikola Tesla fenomenālie izgudrojumi un naftas  magnātu noslepenotie atklājumi lielas jaudas enerģijas iegūšanai ar augstfrekvences un rezonanses palīdzību. Daļēji tas būtu jaunās klimata un enerģijas ministrijas īpaša departamenta kompetencē. Valsts drošības dienesti varētu apzināt iespējas un pat organizēt  Latvijā attiecīgus elektrotehnikas,  elektronikas un datorzinātņu valsts vai privātus uzņēmumus. Ir precedenti, ka Latvija var. Piemēram, savulaik Tesla jau pirms 120 gadiem demonstrēja dronu darbības principus, un tagad Latvijas izgudrotāji ir devuši dronus visai pasaulei.

Maz ticams, ka šo ierosmi kāds no valsts likteņa lēmējiem atbalstīs. Tāpēc, lūdzu potenciālos uzņēmējus pašiem dibināt šādus uzņēmumus un prasīt valsts budžeta līdzekļus Latvijas pašaizsardzībai. Bezcerīgi? Nav jēgas pat mēģināt? Valsts neko nedos? Bet vai ir cerība agresoru uzvarēt ar pāris piepirktiem tankiem?

 

Skatījumu skaits: 82 | Pievienoja: ForcePL | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: