Blogs


23:37
LATVIJA PĀRKĀPJ CILVĒKA TIESĪBAS. IERĒDŅI GAIDA KUKUĻUS.
 
LATVIJA PĀRKĀPJ CILVĒKA TIESĪBAS. IERĒDŅI GAIDA KUKUĻUS.
 
 ( Vārds "Latvija” šeit ietver sevī gan prezidentus, gan Saeimu, gan valdību... un "cilvēka tiesības” šeit ietver tikai tiesības uz darbu un valsts pienākumu nodrošināt saviem pilsoņiem cilvēka cienīgu dzīvi. )
 
Daži fragmenti no starptautisko cilvēka tiesību aktiem:
 
Starptautiskais pakts par ekonomiskajām, sociālajām un kultūras tiesībām
......... 6. pants
1. Šā pakta dalībvalstis atzīst tiesības uz darbu, kuras ietver katra cilvēka tiesības uz to, lai viņam būtu iespēja pelnīt sev iztiku ar darbu, ko viņš brīvi izvēlas vai pieņem, un veiks attiecīgos pasākumus šo tiesību garantēšanai.

2. Pasākumos, kas šā pakta dalībvalstīm jāveic minēto tiesību pilnīgai īstenošanai, ietilpst tehniskā un arodapmācība un sagatavošanas programmas, kā arī citi veidi un metodes, lai panāktu nemitīgu ekonomisko, sociālo un kultūras attīstību un pilnīgu produktīvu nodarbinātību apstākļos, kas garantē cilvēka politiskās un ekonomiskās pamatbrīvības.
 
 ..........
 
Vispārējā cilvēktiesību deklarācija
 
 ............ 23. pants
1. Katram cilvēkam ir tiesības uz darbu, uz brīvu darba izvēli, uz taisnīgiem un labvēlīgiem darba apstākļiem un uz aizsardzību pret bezdarbu.
2. Katram cilvēkam, bez jebkādas diskriminācijas, ir tiesības uz vienādu atlīdzību par līdzvērtīgu darbu.
3. Katram strādājošam ir tiesības uz taisnīgu un apmierinošu darba algu, kas nodrošina cilvēka cienīgu dzīvi viņam un viņa ģimenei. Nepieciešamības gadījumā tā jāpapildina ar citiem sociālās nodrošināšanas līdzekļiem. .............................
 
‘UZBRAUCIENS VALDĪŠANAI”
 
Latvijas valsts jau kopš 1990.gada līdz pat šodienai  nav pienācīgi rūpējusies par darba vietu radīšanu, par ražojumu eksportu, par savu pilsoņu nodrošināšanu ar cilvēka cienīgu dzīvi. Ir izpostīta tautsaimniecība, tiek palielināti nodokļi, bet netiek dota prioritāte pilsoņu labklājībai kā valsts uzdevums un pienākums. Pastāv absolūti maldīgs un gluži nepamatots uzskats, ka valstij nav jānodarbojas ar ražošanu, ar darba vietu gādāšanu...
 
SACT LN, rūpēdamās par cilvēka tiesībām, kategoriski prasa valdībai, deputātiem, prezidentiem nekavējoties gādāt par ražošanai labvēlīgas tiesiskās vides radīšanu, atbrīvot ražošanas spēkus no liekas birokrātijas, noteikt samazinātus nodokļus investoriem, valstij uzņemties svarīgāko nozaru vadīšanu, dot pašvaldībām un iestādēm tiesības strādāt pēc saimnieciskā aprēķina, noteikt par ekonomikas attīstību vadošām personām ievērojamas piemaksas par jaunu projektu veiksmīgu realizāciju jebkurā tautsaimniecības nozarē, nekavējoties izbeigt vienaldzīgo attieksmi pret jauno tehnoloģiju ieviešanu, nosakot investīciju un attīstības aģentūras kā arī patentu valdes u.c. vadītāju algu atkarīgu no ieviesto objektu augstas atdeves pakāpes...
 
SACT LN darbinieki ir vērsušies gan Satiksmes ministrijā, gan Rīgas domē, gan pie partijām ar reāliem projektiem, pat ar pieteiktiem investoriem, projektu realizācija uzreiz dotu tūkstošiem darba vietu, atdzīvotos ekonomika, naudas aprite.., bet iestāžu klerki nav ieinteresēti kaut ko jaunu uzsākt, jo alga no tā viņiem nemainās, viņi ir gatavi kaut ko veicināt tikai tad, ja projektu pieteicēji nāktu ar prāvu kukuli. Valsts ierēdņu tāda attieksme turpināsies, kamēr viņi būs kā līdz šim – inerti, pašapmierināti ar savu algu, "atsēdētāji”... Un valsts vadītāji – tādi paši.
 
Starptautiskās apvienības par cilvēka tiesībām Latvijas nodaļa ( SACT LN ) prasa no Latvijas valsts vadības pildīt valstij obligātās starptautiskās tiesību normas cilvēka tiesību jomā – nekavējoties gādāt par efektīgu tiesiskās un ekonomiskās vides sakārtošanu ražošanas būtiskam kāpinājumam. Šāda prasība izriet no konvencionālajiem aktiem, kas obligāti pildāmi arī Latvijas valstij.
 
2011.gada 23.februārī.
Skatījumu skaits: 959 | Pievienoja: petla | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0