Blogs


15:29
LATVIJA KĻŪS TIESISKA LABKLĀJĪBAS VALSTS...
 
 Latvija kļūs tiesiska labklājības valsts tikai tad,
 
     kad ar jaunu vēlēšanu likumu atļaus pie varas nākt personībām, bet ne partijām,
     kad atjaunosies veselīgs nacionālisms kā patriotisms, kāds tas bija pirmskara Latvijā,
     kad šovinistiem-politiskiem huligāniem vairs neļaus brīvu vaļu un
     kad tiks sakārtoti un taisnīgi pildīti tautai vajadzīgi likumi. 
 
Tikai tad un tikai tad Latvija varētu kļūt tiesiska labklājības valsts.
 
Tās ir četras šobrīd svarīgākās realizējamās aksiomas, kas nav apstrīdamas.
Publicistiem tās ir jāizprot un jāizskaidro pilsoņiem, kuri tā vai citādi var iespaidot mūsu tautas dzīves norises. Jau tagad – laikus pirms Eiropas Parlamenta un Saeimas vēlēšanām – savlaicīgi jāgroza vēlēšanu likumi tā, lai Latvijai naidīgi un bīstami ļaudis vairs nenonāktu pie varas.
 
Šeit piemēram tikai viens rosinājums  likumu sakārtošanā:
 
Krimināllikuma esošais 78.pants. "Nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšana. (1) Par darbību, kas apzināti vērsta uz nacionālā, etniskā vai rasu naida vai nesaticības izraisīšanu, soda ar ..."
 
 Krimināllikuma 78.panta šī esošā dispozīcija ir gaužām kusla, lai neteiktu juridiski muļķīga un gļēva, tai vajadzētu būt kā minimums šādai:

"Par publisku rīcību ( izteikšanos, publikācijām, pasākumiem...) ar šovinistisku un/vai ar citādu šovinismam līdzīgu saturu neatkarīgi no šādas rīcības subjektīvā pamatojuma un mērķiem, kad šāda rīcība īstenota nerēķinoties ar pamatnācijas cilvēku tradicionālajām morāli ētiskajām jūtām un tiesībām, soda utt...”
 
Panta dispozīcijas sankciju daļā varētu noteikt pat nepilsoņa izraidīšanu, balsošanas tiesību atņemšanu, reālu cietumsodu, tiesību atņemšanu ieņemt noteiktus amatus u.t.t.
 
Starptautiskie tiesību akti atļauj nacionālajai likumdošanai izdot likumus, ar kuriem aizsargāt apdraudētas nācijas tiesības gādāt par nācijas saglabāšanu it īpaši apstākļos, kad reāli ir apdraudēta pamatnācijas pastāvēšana, kā tas ir latviešu tautai pašreizējos apstākļos, kādi ir izveidojušies pārmērīgi lielā sveštautībnieku skaita un viņu pretenziju dēļ Latvijā. Viss šajā sakarībā ir atkarīgs no valsts varas subjektu gribas un pozīcijas - par vai pret pamatnācijas interesēm.
 
Minimālais, kas neatliekami izdarāms, ir grozīt Saeimas vēlēšanu likuma antikonstitucionālo 9.pantu. Lūk, kopš 1995.gada esošis : "9. pants. (1) Kandidātu sarakstu var iesniegt: 1) likumā noteiktajā kārtībā reģistrēta politiskā partija; 2) likumā noteiktajā kārtībā reģistrēta politisko partiju apvienība."
 
 Tas ir absolūti pret Satversmi, jo Satversmes 2.pants visu valsts varu Latvijā dod visam pilsoņu kopumam, bet nevis tikai vienam procentam „īpašo" pilsoņu – partijniekiem, partokrātijai.
Balsošanas tiesības vien par partiju sarakstiem nav visas vēlēšanu tiesības, pilsoņi tādā situācijā nav vēlētāji, bet tikai balsotāji par partiju sarakstiem.
 
Lūk, Satversmes 2.pants: « Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai."
 
Saeimas vēlēšanu likums ir grozāms kardināli, bet šobrīd uz 2014.gada Saeimas vēlēšanām ir papildināms (kā minimums) 9.pants ar to, ka vēlēšanu sarakstus var iesniegt arī pilsoņu apvienības un sabiedriskās organizācijas, kā tas bija noteikts 1922.gada Likumā par Saeimas vēlēšanām.
 
Skatījumu skaits: 769 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: