Blogs


23:26
LATVENERGO - ZEMĀKUS TARIFUS ZEMES SILTUMSŪKŅU MĀJĀM
Latvenergo jālemj par tarifa pazemināšanu zemes siltuma sūkņa mājām.
 
 Iesnieguma autori – šeit neuzrādīti
 
Akciju sabiedrībai  "LATVENERGO”
--------------------------------------------------------------- Pulkveža Brieža ielā 12, Rīgā, LV-1230
 Par elektroenerģijas tarifa pazemināšanu mājsaimniecībām ar zemes siltumsūkņiem.
 
 ( Adrese 3 mājām neuzrādīta) kopš 2005.gada mūsu jaunuzbūvētajās individuālajās dzīvojamās mājās ir ierīkota māju apsildīšana tikai ar zemes siltumsūkņiem, tajās nav ne cietā, ne šķidrā kurināmā katlu sistēmu. Katras mājas zemes siltuma izmantošanas iekārtu uzstādīšana izmaksājusi 16 000 un 13 000 latus. Zemes siltuma iekārtas ne tuvu nav atmaksājušās, to ekspluatācija mums rada ievērojamus zaudējumus tieši paaugstinātā tarifa dēļ.
 
Divām mājām ( adrese) jau ilgstoši ir atslēgta elektrība sakarā ar nespēju samaksāt par patērēto elektroenerģiju. Šīm mājām elektrība tiek ņemta no kaimiņa mājas ( adrese). Par trijās mājās apsildei patērēto elektroenerģiju, piemēram, 2011.gadā kopā ir samaksāti 6812 lati, bet 2012.gada pirmajā pusgadā jau - 3630 lati.
 
Ja būtu pastāvējis 2005.gada tarifs – 0,045 lati par 1 kwh, nebūtu ne parāda, ne atslēgšanas. Tarifa pieaugums uz šodienu ir jau turpat trīskāršots. Mūsu paļāvība uz tarifa nemainīgumu ir zaudēta. Uzskatām par taisnīgu mūsu pirmstiesas lūgumu Akciju sabiedrībai "Latvenergo” - atjaunot pieslēgumu mājām ( adrese) , norakstot nesamērīgi augstā tarifa dēļ esošo parādu, nepiemērojot paaugstināto maksu par pieslēguma atjaunošanu.
 
Lūgumu pamatojam ar to, ka mājsaimniecībām ar šķidro kurināmo valsts ir noteikusi ievērojamu atlaidi šķidrā kurināmā iegādei. Ir pamats tādu pašu atlaidi noteikt arī par elektroenerģiju.
 
 Mūsu lūguma noraidīšanas gadījumā mēs vērsīsimies tiesā, lai panāktu tarifa samazinājumu zemes siltuma izmantošanai.
 2012.gada 7.jūnijā.  ( Paraksti )
 
Administrators: 28.11.2012. paskaidro, ka gan Latvenergo, gan Sabiedrisko pakalpojumu regulators lūgumu noraidījuši. Latvenergo varētu sagatavot priekšlikumu un to iesniegt regulatoram, bet viņiem tas samazinātu peļņu.
 
Skatījumu skaits: 913 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: