Blogs


13:59
KRIMA. UKRAINA. KRIEVIJA. LATVIJA. SAMIERINĀŠANĀS?

Traktāts par pielāgošanos.

 

Sekmīgāk izdzīvo tas, kurš pielāgojas. Šī patiesība izriet kaut vai no Darvina mācības, no ļaužu prakses, kaut ir pretēja cilvēku sirdsapziņai un morālei, kas balstīta uz sirdsapziņu. Mūsu pašu nesenā pieredze komunistu okupācijas laikā pierādīja, ka absolūtais ļaužu vairākums, pat 99, 9  procenti, pielāgojās totalitārā režīma noteikumiem un kaut kā izdzīvoja. Pat liela daļa uz Sibīriju izvesto pielāgojās un izdzīvoja. Arī vergi izdzīvoja un dzimtļaudis izdzīvoja, jo pielāgojās. Lietuvas prezidente nupat izteicās, ka lielvaras pārspēkam vajag pretoties vai pielāgoties. Lielvara, kam atomieroči, ir taisnīgumam un sirdsapziņai nepārvarama vara. Diemžēl.

 

 Pastāv un darbojas  savlaicīguma un samērīguma kategorijas. Savā laikā var savēji darboties, ja apstākļi to pieļauj. Piemēram, amēbas pārvietojas mazākās pretestības virzienā, tas ir viņu dzīves veids. Nav racionāli censties izdarīt to, ko nepārvaramas varas apstākļos nevar izdarīt ne fiziski, ne taisnīguma vārdā. Jāgaida, kā Mazais princis teica, kad iestāsies apstākļi, tad varēs. Apstākļus, starp citu, nosaka no mums neatkarīgi spēki pēc Radītāja noteiktās gribas un uz Zemes Radītāja iedibinātās kārtības. Ar pieri sienu neizgāzīsi, kā saka tautas gudrība. Racionāli un sekmīgi var darboties samērīgi apstākļiem, tātad iespēju robežās, kurās vēl nedraud aktīvā subjekta bojāeja. Samērīguma kategorija ir saprāta produkts, un tas liek gaidīt apstākļus, lai tos savlaicīgi izmantotu. 

 

Lūk, šī ir vairuma ļaužu filozofija un rīcības programma. Vairums ļaužu to uzskata par savas rīcības pamatojumu – iet mazākās pretestības virzienā, neriskēt. Demokrātijas princips un sociālā taisnīguma vienīgais kritērijs sabiedrības dzīvē ir vairākuma griba. Nav cita taisnīgāka principa, kaut arī kāds mazākums vai pat kāds indivīds teiktu vislabākās idejas, kā skaisti dzīvot ļaudīm būtu, ja u.t.t. Nebūs tā nekad! Ļaužu vairums nesapratīs. Viņiem to saprast un atbalstīt nav no Dabas dots. Vislabākās idejas cilvēku kopdzīves kārtošanai tiks pašu ļaužu noniecinātas, Jēzus tiks piesists krustā, un ļaudis turpinās ciešanu, sāpju un bēdu dzīvi šajā soda nometnē uz Zemes. Tā tas ir Radītāja noteikts, un mums ar to ir jāsamierinās, jāpielāgojas...

Jā, mums ir pašaizstāvēšanās tiesības pret ļaunumu, mums vajag noturēt labā pārsvaru pār ļauno. Tas ir taisnīgo un drosmīgo cilvēku uzdevums un veikums. Bet panākumi vienalga būs atkarīgi gan no līdzcilvēku saprātīga atbalsta, gan no Dabas spēkiem, kas mūs vada un noteic apstākļus.

 (  Vairāk par šo tēmu Pētera Lazda grāmatā “Skarbā dzīve soda nometnē, kas riņķo ap Sauli”)

Tas tā no soda nometnes teorijas vienas puses viedokļa. No otras puses ( kā jau viss norisēs ir duāls) šī teorija nosaka strikti aizstāvēt Dabas doto sirdsapziņu un vadīties savā rīcībā no taisnīguma pozīcijām. Katra tauta drīkst un var sev izveidot tādu dzīves labklājības līmeni, kāds uz Zemes ir iedzīvotājiem vislabvēlīgākajā valstī, piemēram, Šveicē. Bet tāda labklājība ir sasniedzama tikai ar saprātīgu, taisnīgu un visas sabiedrības saskaņotu rīcību.

Kā tas ir Latvijā? Līdzšinējā partejiskā valsts vara nav gana cienījusi taisnīgumu, godu un sirdsapziņu. Pat valsts prezidents Bērziņš un ordeņu kapitula personāžs atsakās godināt Latvijas brīvības cīnītājus, kuri, taisnīguma vadīti, ir upurējuši sevi pret netaisnīgu Latvijas okupāciju. Valsts vara gļēvi ļauj visa veida šovinistiem kurināt starpnacionālu naidu. Liela daļa Latvijas nelatviešu ir lojāli Latvijai, bet arī viņus var viegli samulsināt ar viņiem piemītošo lielkrievismu. Tā tas notika ar 200 000 balsotājiem, kuri gribēja uzspiest pamattautai - latviešiem krievu valodu kā otru valsts valodu Latvijā. Arī šodien valsts vara nevar sadūšoties apvaldīt šovinistus. Gļēvums un bailes pārņēmis varas subjektus pēc notikumiem Krimā un Ukrainā, sak`, ar mums izrēķināsies Krievijas vara, kad tā iekaros arī Latviju, labāk pielāgoties apstākļiem, neuzsākt kaut ko pret krievisko.

Bet pajautājiet, gļēvie varas ļaudis, Latvijas sabiedrībai, vai tās lielākā daļa vēlas te eksistēt totālā krieviskumā kā Krievijā, kur zemāks labklājības līmenis! Nevēlas! Redziet, kā Zemessardze atjaunojas! Lasiet, ko iesaka Latvijas aizsardzībai Aivars Slucis! Redziet, ir mums drosmīgi cilvēki! Viņi ir pat gatavi ziedoties, lai Latvija būtu pasargāta no represijām, kādas tās pieredzētas. Barikāžu laiks parādīja tautas gribu. Tā nav zudusi, neskatoties uz partejiskās varas mīkstčaulību nostāties pret nodevējiem, šovinistiem... Sarīkojiet kaut vai tautas aptauju - vai Jūs atbalstāt Latvijas atkal iekļaušanu Krievijas sastāvā? Vairākums atbildēs ar Nē!  Tas būs mūsu tautas vairogs pret Krievijas propagandu un draudiem.

Skatījumu skaits: 865 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: