Blogs


18:16
KRIEVU ŠOVINISTI un BEZPARTEJISKIE ZATLERIEŠI
KRIEVU ŠOVINISTI un BEZPARTEJISKIE ZATLERIEŠI
 
Daži komentāri:
 Kārlis Cibriķis 2011-10-13 18:30 LA

Krievu šovinisti! Jūs zākājat latviešus par naciķiem, bet negribat redzēt , ka jūs, izvirzot savas krieviskās intereses, esat vēl lielāki nacionālisti savā krieviskumā turklāt citā valstī. Latvijas lielākajās pilsētās "krieviski runājošie" ir  vairākumā pār latviešiem, un tomēr latvieši to piecieš. Ko jūs vēl gribat ? Naidu? Lūk, ANO Ģenerālās Asamblejas konvencijas par ārvalstniekiem 4.pants: "Ārvalstniekiem ir jāievēro tās valsts likumi, kurā tie dzīvo vai atrodas, un ar cieņu jāizturas pret šīs valsts tautas paražām un tradīcijām." Mēģiniet nomierināties, un dzīvosim labāk.
 
 Kārlis Cibriķis, 17.10.2011 19:43 DELFI
 
 Īsi un kodolīgi. Spilgti pierādās partiju sistēmas agonija. Zatleram tika teikts, ka viņš zaudēs, ja iesaistīsies partiju sistēmā - partiju dzirnavas viņu samals. Tas ir noticis. Ko tālāk darīt? Ja Zatlers vēlas radikālus grozījumus tautas labā un saglabāt sevi kā reformatoru, tad ir īstais laiks ZR partiju par piemēru citām partijām izformēt un PAZIŅOT, KA VISI NO ZRP IEVĒLĒTIE DEPUTĀTI TURPMĀK 11. SAEIMĀ DARBOJAS KĀ BEZPARTEJISKIE. Ir laiks atbrīvot demokrātiju no partokrātijas gūsta!
 
 Sakas Pēteris 17.10.2011 20:52 APOLLO
 
 Cik ir to saprātīgo, kuriem ir skaidrs, ka viss šis politiskais haoss Latvijā pastāv tāpēc, ka demokrātiju ir uzurpējusi partokrātija? Vairums uzskata, ka tā tam jābūt, kā ir. Bet neredz, ka tā nebūtu, ja Saeimā būtu 100 bezpartejiskie no 100 vēlēšanu apgabaliem. Viss noritētu Satversmē paredzētā kārtībā bez jebkādām koalīcijām, bez partiju līgumiem un bez partijnieku-deputātu pakļaušanas partiju vadītāju diktātam.
 
Administrators:
 
Lūk, partiju koalīciju veidojot, aktuāli atklājas viens no daudzajiem partiju sistēmas trūkumiem kā partokrātijas kārtējais mīnuss ! Paanalizēsim! No ZRP izstājas 6 tās biedri-deputāti partijas vadības diktatūras dēļ. Viņi, balsojot par likumu pieņemšanu, varētu lemt pēc savas pārliecības, pēc savas sirdsapziņas. Bet viņiem konstitūcijā noteiktās tiesības un pienākumus partokrātija nedod! Vai viņi nav tik gudri, nav tik tiesīgi kā partiju vadība!? Vai tiešām? Vai partiju vadība ir gudrāka? Vai ar partiju vadību vien pietiek, lai lemtu likumus? Kāda joda pēc tad pastāv valsts pamatlikums? Tas taču nosaka lemt 100 deputātiem, bet ne tikai kādiem 5-6-7-8-- ar īkšķiem! Tagad šim sešiniekam partokrātija uzspiež līgumus balsot tā, kā lems koalīcijas partiju vadība. Atkal diktāts! Atkal, pat nebūdami partijnieki, viņi būs spiesti balsot ne pēc savas pārliecības, bet pēc "īkšķa” norādījuma. Balsošanu pēc partiju vadības norādījuma Satversme nav noteikusi. Sešinieks, bēgot no vienas partijas vadības diktatūras, ir nonācis vairāku partiju diktatūrā. Taisnīgi būtu visiem ZRP biedriem-deputātiem kļūt par bezpartejiskajiem deputātiem. Tad tiešām varētu runāt par patiesu reformu sākumu, ko tik enerģiski solīja Zatlers, bet pats iekļuva partiju sistēmā un zaudēja savu labo vārdu. Vai konstitucionāls ir Valsts prezidenta viedoklis, ka nevar atbalstīt partiju koalīciju, kurā ir 6 bezpartejiskie? Vai bezpartejiskie deputāti Saeimā ir nekonstitucionāli? Satversme Valsts prezidentam nosaka nominēt tikai Ministru prezidenta kandidātu, kuram jāsastāda valdība, bet Saeimas iekšējais darbs jāorganizē pašiem deputātiem. Neapstiprinās valdību? Nominēs citu Ministru prezidenta kandidātu. Atkal neapstiprinās? Atlaidīs Saeimu. Bet turpinās strādāt pašreizējā valdība. Kur problēma? Tāds ir Latvijas pamatlikums – Satversme. Kāpēc Latvijā pamatlikums netiek pildīts?
2011.gada 18.oktobrī.
 
Skatījumu skaits: 1006 | Pievienoja: petla | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: