Blogs


15:11
KONKRĒTI RADIKĀLI PRIEKŠLIKUMI
Konkrēti radikāli priekšlikumi valsts pārvaldes uzlabošanai.
 
 Starptautiskās apvienības par cilvēka tiesībām Latvijas nodaļa ( SACT LN ) vēlas pateikt visiem labas gribas cilvēkiem, savējiem.. vajadzību atteikties no savstarpējā naida un nīgruma, kas radies un rodas no Latvijas valsts varas un naidīgo spēku netaisnīgas attieksmes pret mūsu tautu, pret tās garīgām vērtībām.
 
 SACT LN, balstoties uz pieredzi un apstākļu vispusīgu izvērtēšanu, izvirza pieturas punktus Latvijas valsts varas un tautas saskaņotai sadarbībai uz labklājības sasniegšanu. Ik katram no mums ir jāpatur prātā un sajūtās kopība, kāda tā bija Atmodas laikā. Tā nav bojā gājusi, tā ir kaut kur dziļāk un var atkal mūs vienot. Mūsu tautā ir lieliski cilvēki, viņu ir daudz, tikai viņus ir ļoti sarūgtinājusi varas ļaužu patvaļīgā un negodīgā rīcība, kas varu atsvešinājusi no tautas. Lai šo atsvešinātību pārvarētu, ir radikāli jāpārveido valsts varas izraudzīšana, taisnīgi jāsakārto valsts pārvalde un jārada stabila tiesiskā sistēma. Pašreizējā partokrātiskā valsts pārvalde ir nocietinājusies sev radītā tiesību normu sistēmā, kas bremzē ražošanu un rada morālo pagrimumu, kā arī nepieļauj būtiskus grozījumus tautas un valsts varas kopīgai darbībai.
 
 SACT LN 25.septembrī rīkotā starptautiskā konference "Pret partokrātiju, par demokrātijas atjaunošanu Latvijā” paziņoja programmu radikālai rīcībai Latvijas izejai no stagnācijas. Daļa no programmas tiek šeit publicēta:
 
 "Līdzšinējā pieredze neapšaubāmi ir pierādījusi, ka latviešu nācijas pastāvēšana un attīstība ir reāli apdraudēta. Latvijai nav pozitīvas perspektīvas ES un NATO rāmjos, baidoties no Krievijas un/vai Pasaules bankas u.c. spēku ekspansijas. Ir laiks Latvijai kā Šveicei izsludināt neitralitāti un pašapgādi. Lai šo mērķi sasniegtu, Latvijas pamattautai kopā ar tai draudzīgiem cittautībniekiem ir jāizdara šādas radikālas izmaiņas Latvijas valsts pārvaldē un katram indivīdam savā nostājā.
 
1. Jāpieņem likums par nosacījumiem Latvijas valsts neitralitātei ( no konkrēta datuma un pie konkrēti sagatavotiem apstākļiem u.t.t.)
2. Latvijā ir jāsasauc Satversmes otrā sapulce ( SOS), kas pieņem jaunu Satversmi, sakārto tiesisko sistēmu atbilstošu neitrālas valsts statusam, kā arī pieņem mažoritāro vēlēšanu likumu, kas izslēdz partiju varas dominēšanu.
3. Līdz ar jaunās Satversmes spēkā stāšanos, ko izsludina Satversmes otrā sapulce, jāsarīko referendums par izstāšanos no ES un NATO, vienlaicīgi nosakot Latvijas nelabvēlīgo saistību izbeigšanos, kas radušās un pastāv Latvijai sakarā ar atrašanos šajās organizācijās.
 
Latvijā līdz ar neitralitātes programmas izsludināšanu
1. Valsts nosaka sev īpašuma tiesības un pārvaldību uz ekonomiski stratēģiskajiem objektiem un tautsaimniecības nozarēm, izveidojot Tautsaimniecības ministriju, apvienojot tajā Ekonomikas, Zemkopības, Reģionālās...ministrijas un radniecīgās aģentūras...
2. Sabiedriskās kārtības uzturēšanai un drošībai pilnā apmērā atjauno un nostiprina nacionālo Zemessardzi.
3. Valsts savus aizsardzības bruņotos spēkus reducē līdz robežapsardzības līmenim...
 
 Radikāli pasākumi ekonomikas straujai uzlabošanai:
1. Valsts organizē brīvās neapstrādātās zemes nomāšanu no īpašniekiem un veido valsts saimniecības lauksaimniecības produktu ražošanai.
2. Ārlietu ministrijas ekonomiskie atašeji gādā par produkcijas eksportu.
3. Valsts aizliedz to preču importu, ko var ražot Latvijā, publicē šo preču sarakstu, lai šo preču ražošana notiktu uz vietas Latvijā.
4. Valsts nosaka nodokļu ievērojamu samazināšanu uz 10-15 gadiem tiem investoriem, kas uzsāk ražošanu Latvijā, izmantojot vietējo darba spēku.
5. Tiek pārtraukta Latvijas zemes un valstij nozīmīgu objektu pārdošana ārzemju personām...”
 
SACT LN šos pasākumus iniciē saskaņā ar starptautiskajiem cilvēka tiesību aktiem un Satversmi, kas nosaka valstij pienākumu gādāt par savu pilsoņu cilvēka cienīgu dzīvi, konstatējot, ka līdzšinējā valsts vadība to pienācīgi nav darījusi, turpina to nedarīt, tā pārkāpjot cilvēka pamattiesības uz nodrošinātu dzīvi savā valstī.
 
SACT LN biedri paskaidro, ka viņiem nav nekādu pretenziju uz dalību varā, viņi izsaka tikai priekšlikumus, patiesi vēlēdamies novērst šķēršļus, kas jau divdesmit gadus pakļauj mūsu tautu nabadzībai un morālam pagrimumam. Šos priekšlikumus pieņemt vai noraidīt ir pašu "ierindas” pilsoņu izvēlē, bet partokrātijas režīma nostāja par to jau ir zināma – noraidīt, turpināt partokrātijas diktatūru..
 
 
Skatījumu skaits: 898 | Pievienoja: petla | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0