Blogs


17:27
Ko ignorē Latvijas politiķi, lai pašiem un savējiem labi klātos ?
 
Par šo tēmu vispirms pāris komentāru no 30.07.2012. Latvijas Avīzes Māras Libekas raksta par tēmām, ko ignorē Latvijas politiķi. Šajā rakstā cienījamā žurnāliste Māra Libeka kā parasti izceļ gaismā tautai vajadzīgāko un politiķiem nevajadzīgāko. Šoreiz par tautai absolūto nepieciešamību - par valsts ierēdņu dienestu:
 
Andrejs V. 2012-07-30 23:22
Eiropas tiesnesis Egils Levits ir izcilākais Latvijas jurists, taču viņš nav tikai jurists, bet arī valstsvīrs, lai gan mūsu valstī neieņem nekādu formālu amatu. Cerams, ka Vienotība viņā ieklausīsies. Kā cilvēks, kuram ikdienā jāsaskaras ar mūsu valsts pārvaldi, un kuram ir zināma pieredze arī ar Zviedrijas valsts pārvaldi, varu apliecināt, ka tas ir kā diena pret nakti. Piekrītu Egilam Levitam un citiem juristiem, ka Latvijas valstij steidzīgi jāķeras pie civildienesta atjaunošanas. Citādi mēs nekur tālu netiksim!
Kārlis Belzkoks 2012-07-30 21:58
Dažās valstīs valsts ierēdņu korpusam ir pat formas tērpi, viņi ir kā parādes un priekšzīmes etaloni godīgam darbam jebkurā valstij vajadzīgā postenī, viņu lēmumi un darbība ir viņu pašu lemšanā, viņi ir kā tiesneši tiesiskā valstī ( Latvija nav tiesiska valsts) - lemj pēc sirdsapziņas un pēc likuma. Valsts ierēdņus neizrauga partijas, valsts ierēdņi par tādiem kļūst pēc attiecīgu eksāmenu nokārtošanas... Ideāli. Tiek izbeigta "blatošanās", draugu būšana, kad katra nākošā varas partija saliek amatos savējos un savējie atkal savējos. Lai godāts Levita kungs! Bet lai kauns un negods partejiskajai sistēmai - partokrātijai, kas nevēlas valsts ierēdņu dienestu izveidot, jo zaudētu savu draugu un pat ģimenes locekļu iecelšanu amatos, zaudētu partijnieku pēctecīgos pašlabumus... Lai kauns t.s. politiķiem, kas iedomājas sevi gudrākus par tiesību korifeju Egilu Levitu!!!

Jā, ir mums Valsts civildienesta likums. Bet. Jau tā 1. pantā nepārprotami pateikts, kam tāds civildienests pakļauts: " 1.pants. Likuma mērķis.
Šā likuma mērķis ir noteikt likumīgai valdībai lojāla, profesionāla, politiski neitrāla valsts civildienesta tiesisko statusu, kas nodrošina tiesisku, stabilu, efektīvu un atklātu valsts pārvaldes darbību."
Likumu var tālāk nelasīt. Viss tālākais pakārtots partokrātijai. Redziet, pēc šī likuma civildienests pakļauts likumīgai valdībai, bet likumīgo valdību veido vienīgi un tikai varas partijas, partokrātija, tā tad arī nosaka ierēdņu statusu. Tāpēc izslēgts pārējais labais, kas minēts šajā pirmajā pantā - valsts ierēdņu dienests nav ne profesionāls, nav ne politiski neitrāls, tas nenodrošina tiesisku, stabilu, efektīgu un atklātu valsts pārvaldes darbību. Pēc šī likuma pēc partokrātijas interesēm praksē notiek tas, ko katrs saprātīgs cilvēks redz un saprot, nav te vajadzības klāstīt vispārzināmo. Šis pirmais pants ir tipisks PSRS likumu pants - uzrakstīts skaisti, bet "tas tikai tā rakstīts", īstenībā viss, kas traucē partokrātijai, tiek noraidīts vai ignorēts... Mums ir jāņem vērā, ka Latvijas likumi lielākoties ir partokrātijas interesēs pašas partokrātijas izstrādāti un pieņemti. Jēdziens "likumīgs" diemžēl ir viss, kas balstās un izriet arī no partokrātijas likumiem, kamēr nav citu likumu, ko būtu radījusi nevis partokrātija, bet demokrātija. .  .
Tāda tā valsts pārvalde turpinās pastāvēt, kamēr vien tauta neattapsies likvidēt partokrātiju. Un tas tā var turpināties nenoteikti ilgi, jo tauta turpinās balsot par partijām, neprasīs vēlēšanu likuma un sistēmas maiņu, nesapratīs nepieciešamību balsot par bezpartejiskajiem, ievēlēt personības, nesapratīs arī nepieciešamību Latvijā radīt valsts ierēdņu profesionālu dienestu... Bet politiķi turpinās ignorēt visu, kas viņiem un viņējiem traucētu pārtikušu dzīvi...
Skatījumu skaits: 988 | Pievienoja: petla | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 1
1 skaidra  
1
Pilnībā pievienojos augšminētajam.
Lai vairojas un koncentrējas pozitīvās atziņas,
līdz tās pārtop par rīcības programmu!

Vārds *:
Email *:
Kods *: