Blogs


16:28
KĀ SAEIMĀ IEGŪT BEZPARTEJISKO DEPUTĀTU VAIRĀKUMU
Administratora piezīme 2011.gada 21.augustā.
Zatlers aizgāja pa partokrātijas tradicionālo partiju ceļu. Un tas jau ir zaudējums.
Seko teksts, kāds tas bija:
 
KĀ SAEIMĀ IEGŪT BEZPARTEJISKO DEPUTĀTU VAIRĀKUMU
 
Šis ir tas laiks, kad to var izdarīt pat ar esošo partejisko Saeimas vēlēšanu likumu. Nota bene!
 
Zatleram vajadzētu paziņot partijas dibināšanas vietu un laiku, lai tauta sanāk, reģistrējas un nobalso par partijas nodibināšanu... Tauta sanāks, partija tiks nodibināta, formāli.
 
Svarīgākais un izšķirošais ir kandidātu saraksts katrā no 5 vēlēšanu apgabaliem. Tajā jāietver ne jau partijnieki, bet bezpartejiskie no iespējami visām apdzīvotām vietām. Ideja ir šāda: visos novados un pilsētās ir nevalstisko organizāciju aktīvisti. NVO Aliansei jāsadarbojas ar šīs, teiksim, Zatlera partijas biroju un no katras NVO nodaļas ieteiktais kandidāts jāietver kandidātu sarakstā ( ja par daudz, publiski jāizlozē ), tādējādi "listēs" būs pašas tautas ieteiktie vai pat pašpieteikušies kandidāti. Saeimas vēlēšanu likums tādu partijas rīcību (bezpartejisko ierakstīšanu vēlēšanu sarakstos) neaizliedz, ievērojiet - neaizliedz. Tad nu balsotāji paši izvēlēsies, par ko balsot, un neapšaubāmi, ka aktivitāte  konkrētā apgabalā par šādu sarakstu būs sevišķi liela, saraksti kopumā var iegūt vairākumu Saeimā. Pie labas organizācijas tas ir pilnīgi iespējams. Bet vai Zatlers būs tik saprātīgs? Taču varētu būt! Reiz sācis, varētu radikāli rīkoties tālāk, bet redzēsim, dažs saka - ne nu rīkosies, ne nu būs. Un ja nē, tad balsotājs padomās - vai es balsošu par negudru un pliekanu kārtējo partijnieku sarakstu? Nē! Balsošu, piemēram, par Visu Latvijai...
 
Tas tā īsi un kodolīgi.
Skatījumu skaits: 882 | Pievienoja: petla | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 2
1 Baks K  
0
Super ideja, bet ļautiņi to nesaprot, jo nezina vēlēšanu likumu, un ko nezina un nesaprot tam netic. Ko ar tādiem iesākt? Varētu teikt, lai cieš, paši vainīgi, bet baigi ir tas, ka nesaprašas dara ļaunu labajiem cilvēkiem, jo uzspiež tiem nejēgu valdīšanu. Brrr!

2 Nikki  
0
Short, sweet, to the point, FREE-exctaly as information should be!

Vārds *:
Email *:
Kods *: