Blogs


23:41
KĀ LIKVIDĒT PARTIJU VARAS MONOPOLU LATVIJĀ

KĀ LIKVIDĒT PARTIJU VARAS MONOPOLU LATVIJĀ
 
Saeimas vēlēšanās uzvarēs tā partija, kas savus kandidātu sarakstus būs sastādījusi no bezpartejiskajiem - pašu balsotāju ieteiktajiem kandidātiem, pat no personībām, kas paši vēlas ko labu paveikt mūsu tautas labā, un kas turklāt paši par sevi aģitēs... Balsotājiem būs izšķiroša izvēle.
 
Neatkārtosimies skaidrojot, kāpēc partokrātija ir posta cēlonis visai tautai. To tauta pati zina, jo ir gana daudz divdesmit partokrātijas gados cietusi.
 
 Partokrātija pati sev galu nedarīs - vēlēšanu likumu un sistēmu negrozīs, bezpartejiskajiem varu nedos. Bija un ir iespēja ar tukšo aplokšnu masveidīgu iemešanu urnā piespiest partokrātisko varu grozīt vēlēšanu likumu. Taču tukšo aplokšņu ideju balsotāju vairums nesaprata un nesapratīs, jo nepietika un nepietiks racionālo resursu ( saprāta ) ...
 
 Protams, katra partija vēlas iegūt sev vairāk atbalstītāju-balsotāju. Katra partija meklē ēsmu, lai pievilinātu balsotājus. Bet balsotājiem līdz kaklam apnicis atkal un atkal balsot par partiju sarakstiem. Viņi ļoti grib balsot par personībām, kam viņi uzticas un kuri būtu labāki saimnieki, godprātīgāki, talantīgāki par partijniekiem.
 
 Šādas partijas vadībai, kas ietvers sarakstā bezpartejiskos, ir publiski jāapņemas un vēlāk arī jāpilda solījums, ka no tās ievēlētie bezpartejiskie deputāti, būdami jau deputāti, nestāsies partijā, bet gādās par to, lai tiktu pieņemts tāds Saeimas vēlēšanu likums, kas atļauj bezpartejiskajiem visas vēlēšanu tiesības – iesniegt kandidātu sarakstus, balsot par saviem sarakstiem, pašiem kandidēt... Viņiem jāapsola un solījums jāpilda, ka viņi gādās par Latvijas tautsaimniecības uzplaukumu, ražošanas attīstību, par mūsu tautas labklājību, par tautai vajadzīgiem likumiem...
 
Tikai tad balsotājiem būs cerības beidzot nomainīt politisko biznesu-partokrātiju uz Satversmei atbilstošu tautas varu, un viņi labprāt balsos par to partiju sarakstiem, kuros būs vairākums bezpartejisko kandidātu. Balsotāji pat izsvītros no saraksta kandidātus-partijniekus.
 
Tagad nu uzzināsim, kuras partijas vadītāji patiesi vēlas labklājību mūsu tautai un kuri partijnieki vēlas saglabāt  varu sev savās interesēs.

Skatījumu skaits: 800 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 1
1 Nav  
0
Ha, nekas nesanāks! Katras partijas īpašnieks turēsies pie varas savā partijā, un nebūs viņam prāta, ka tieši ar šo bezpartejisko kandidātu gājienu viņš kļūtu populārs. Nu nav prāta, un nekādi nevar palīdzēt...

Vārds *:
Email *:
Kods *: