Blogs


21:50
INTEGRĀCIJA – ŠOVINISTU APDRAUDĒTA ?
 
 Esam jau pauduši, ka cilvēka tiesību arsenālā joprojām nav iekļautas apdraudētas nācijas cilvēka tiesības nodrošināt un saglabāt savu netraucētu tautisko kopību ar savējiem. Toties ar varenu spēku svešie prasa un mūsu pašu vadošie karjeristi piebalso, lai visi ļaudis jebkur un vienmēr ir tiesīgi izvēlēties savu dzīves vietu, arī Latvijā, neprasot latviešu kā apdraudētas nācijas cilvēku tiesības  pasargāt sevi no svešo ļaužu uzbāzīgas un nekaunīgas ekspansijas.
 
Latvijas varas sistēma, diemžēl, pieder pie tiem otrajiem – lai nāk un lai te kurina naidu krievu šovinisti ( nav dzirdēts, ka citu tautību latvijieši prasītu un sludinātu to pašu, ko krievu ekstrēmie nacionālisti ). Un ir jau tik tālu, ka krievu šovinisti masveidā prasa krievu valodu Latvijā par valsts valodu !
 
SACT LN, ņemot vērā neveselīgo atmosfēru starp latviešiem un krieviem kā realitāti, secina, ka šāda uzkurināta naidīguma nebūtu, ja Latvijā lielkrievu šovinistiem nebūtu legāla iespēja atklāti, nesodīti un uzbāzīgi nopulgot latviešus un visu krievu vārdā nekaunīgi prasīt, lai krieviem te Latvijā nebūtu jārunā latviski un būtu viņiem vēl krieviskāka vide par to, kāda jau ir Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās.
 
SACT LN pamatoti un nopietni iesaka valsts vadītājiem optimālas integrācijas sekmīgai norisei nepieļaut naida kūrēju darbošanos. Vienkārši – vajadzīgs likums, kas bargi soda jebkuru, bet it īpaši lielkrievu, šovinisma izpausmi. Līdz pat nepilsoņa-šovinista izraidīšanai no Latvijas. Konsekventi. Pēc dažiem gadiem jēdziens "integrācija” vairs nebūtu aktuāls.
 
 Šovinisma dažas izpausmes Latvijas sakarā:
 Nekaunīgi demonstratīvs krievu nacionālisms, pārspīlēts krievu patriotisms, pārāka sava krieviskuma apjūsmošana, lielīšanās ar savas tēvijas spēku un slavu, krievu urrā patriotisms, latviešu nepamatota nopulgošana un latviešu tautas interešu ignorēšana, ideju paušana krievu valsts un krievu interesēs, reakcionāra latviešu vajāšanas un apspiešanas ideoloģijas popularizēšanaun piekopšna, naida un nesaticības kurināšana starp latviešiem un krieviem, krievu privilēģiju atbalstīšana, problēmu risināšana par labu krieviem...
 
Vai visu to pašu var attiecināt uz latviešu šovinistu? Būtībā var, bet jāņem vērā latvieša tiesības savā Tēvzemē aizstāvēt savas latvieša tiesības šeit dzīvot netraucēti, dzīvot bez svešu ļaužu nekaunīgas uzbāzības, pārākuma paušanas, komandēšanas no nacionālā pārākuma pozīcijām. Nosodāma var būt latvieša-šovinista rīcība, kas nepamatoti publiski noniecina krievus vispār...
Skatījumu skaits: 917 | Pievienoja: petla | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0