Blogs


13:59
Imants Kalniņš. Centrpaklausība. Tiesu patvaļa. Politiskā un kolektīvā bezatbildība.

Imants Kalniņš intervijā Vesti 11.12.2017. starp citu ir teicis:

„— Пока Латвия будет членом какого-либо объединения, форма правления совершенно неважна. Потому что Латвия, будучи членом Европейского союза, подчиняется тем инструкциям и приказам, которые идут из союзного центра. Если мы представим себе, что Латвия станет суверенной, действительно суверенным государством, тогда, я считаю, нынешняя форма правления не годится.

Партийная демократия, которая есть в Латвии сегодня, ведет к хаосу, а не к порядку. Я считаю, что государственная власть должна быть достаточно авторитарной, иерархической и сильной. Должна быть ясная иерархия власти с соответствующей ответственностью на каждом уровне.”

(  http://vesti.lv/news/kalninysh-latviya-obsluzhivaet-interesy-zapada-es-dolzhen-raspastysya?utm_source=bblat&utm_medium=728x260&utm_campaign=Links-in-partner-sites  )

....................................................

Partijiskā demokrātija ?! Pareizāk būtu – partokrātija. Šī valsts pārvaldes forma ir stagnācijas cēlonis visās tautai nozīmīgās jomās, maksimāli labi piemērota savienības centra varas īstenošanai Latvijā, jo pie varas netiek pielaisti neatkarīgie, kas varētu traucēt šo centrpaklausību.

Centrpaklausība Latvijā izriet no savienības centra, proti, augšā ir Brisele, Latvijā varas partiju pīlāri bez ierunām pilda centra normatīvus, bet pakļautie ierēdņi viņiem neuzdrošinās iebilst, lai nezaudētu amatu. Tas ir labi noslīpēts mehānisms, kas robotiski realizē ES regulas, instrukcijas, pat tās, kam ir tikai rekomendējošs statuss. Tad nu patiešām ir likumu un politisko lēmumu haoss, tiesu patvaļa, lemšana pēc lēmēju pašu interesēm, iestāžu nemitīga vairošanās, korupcija, kolektīvā un politiskā bezatbildība, pat pamatlikuma – Satversmes - nesodīta pārkāpšana, pat Augstākās Tiesas un Satversmes Tiesas tiesnešu cenšanās strikti izdabāt izpildvarai un varas partijām…

Īsuma labad tikai daži piemēri. Ministru prezidents Dombrovskis norādīja Tieslietu ministram Bordānam paātrināt lietu izskatīšanu. Tad nu, piemēram, Ziemeļu rajona tiesnese Mihailova sarežģītu apvērsuma prasību izskatīja minūtēs piecpadsmit, lai gan šo lietu vajadzēja izmeklēt vismaz vienas vai pat divu dienu laikā, nopratinot lieciniekus, noskaidrojot nepārvaramas varas sekas konkrētajā gadījumā…, bet skatāmo lietu skaits sarakstā pie tiesas zāles durvīm vēstīja, ka šajā dienā vēl jāizskata turpat desmit lietas. Valsts nepalielina tiesnešu skaitu, bet prasa palielināt lietu izskatīšanas ātrumu! Tā top netaisnīgi nolēmumi, netiek piemēroti likumā paredzētie panti, kas atbrīvo nevainīgu parādnieku no saistībām utt. Tiesu patvaļa izslēdz indivīda tiesības uz objektīvu un taisnīgu tiesu.

Augstākās tiesas tiesneši savos spriedumos raksta, ka jā - nepārvaramā vara, kā tas norādīts Civillikumā, atbrīvo no saistībām, bet konkrētais pārsūdzētais spriedums par labu bankai atstājams spēkā, jo, lūk, citā vietā kādā grāmatā, komentāros ( kas nav leģitīmi, nav likumīgi!) esot viedoklis, ka ekonomiskā krīze neesot nepārvarama vara… Parex bankai gan tā bija nepārvarama vara, un tā bankrotēja! Tiesu varas un valsts politikas patvaļa…

Satversmes tiesa septiņas reizes nepamatoti atsacījās izskatīt sūdzību par Saeimas vēlēšanu likuma 9.panta neatbilstību Satversmei. ( Šis pants aizliedz bezpartejiskam indivīdam startēt Saeimas vēlēšanās, jo visas vēlēšanu tiesības ir tikai partijas biedriem, bet bezpartejiskajiem atstātas tikai balsošanas tiesības par partiju sarakstiem.)

Ar Eiropas Komisijas lēmumu Latvijai noteikts, ka Revertai Parex bankas parādnieku nekustamie īpašumi ir jāpārdod. Latvijas ierēdņi ir tik centrpaklausīgi, ka negrib vai pat neuzdrošinās  brīvības cīnītājam „likumīgi” atņemto mājokli, kas nu ir nonācis valsts īpašumā, izīrēt brīvības cīnītāja ģimenei. Brīvības cīnītājs ( bijušais disidents, kas izcietis daudzus gadus Krievijas lēģeros par brīvības prasīšanu Latvijai ) tagad , gaidot politisku lēmumu no valsts un saglabājot savas valdījuma tiesības uz šo nu jau bijušo īpašumu, 2017.gada augustā ar valsts gādību steigā tika pārdots kopā ar viņa māju kā savulaik dzimtcilvēks, jo, lūk, Revertai esot pēc Eiropas Komisijas lēmuma līdz 2017.gada beigām jāpārdod visi valsts īpašumā nonākušie Parex bankas parādnieku mājokļi, Latvijas valsts neesot tiesīga pat politisku apsvērumu dēļ brīvības cīnītāja māju paturēt valsts nekustamo īpašumu pārvaldībā, lai 82 gadus vecais Nacionālās pretošanās kustības dalībnieks varētu mūža nogali nodzīvot savā par Dānijas disidentbalvu celtajā mājā kaut vai uz īres līguma pamata. Cik Dānija, piešķirot 50 000 kronu balvu brīvības cīnītājam, bija humāna, tik Latvijas partokrātiskā valsts šajā pašā sakarībā ir nehumāna, jo nav neviena valsts ierēdņa, kas uzdrošinātos atbalstīt patriota-brīvības cīnītāja likumīgu lūgumu pēc pajumtes. Te varētu minēt vismaz pāris desmitus visaugstāko ierēdņu atrakstīšanās gadījumus un nevienu atbalstošu. Tikai aizliegt, tikai neatļaut! Tā ir mūsu valsts politika un tautas nelaime…

Skatījumu skaits: 554 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: