Blogs


18:19
Egilam Levitam adresēta vēstule par Latvijas valsts drošības apdraudējumu

A.god. Levita kungs!

Kā PSRS komunistiskā totalitārā režīma disidents un cīnītājs par Latvijas neatkarību esmu Latvijas valsts prezidentiem rosinājis godināt Latvijas patriotus-cīnītājus, piešķirot izcilākajiem cīnītājiem un par īpašiem nopelniem  arī citiem nekustamos īpašumus, piemēram, zemi, kā to darīja pirms okupācijas Latvijas valsts prezidents Kārlis Ulmanis. Diemžēl neviens no prezidentiem nenāca un nenāk  ar likumdošanas ierosinājumu papildināt likuma par publiskas personas mantas atsavināšanu ar jaunu  tiesību normu par valsts vai pašvaldības mantas bezatlīdzības nodošanu ne tikai atvasinātas publiskas personas īpašumā, bet arī atsevišķas fiziskās personas īpašumā par sevišķi svarīgiem nopelniem Latvijas valsts labā. Tādas normas iekļaušana likumā un izpilde lielā mērā veicinātu patriotu rīcību Latvijas drošības labā. Turpretī , kā tas notiek pašreiz, potenciālie patrioti-cīnītāji atturas un atturēsies riskēt ar savu dzīvību vai ar savu brīvību tādas valsts labā, kas viņu cildeno rīcību pienācīgi nenovērtē un pat ignorē. Konkrēti es no mūsu valsts puses neesmu ne cildināts, ne godināts par manu cīņu pret okupācijas režīmu daudzu gadu ilgumā septiņdesmitajos gados, par to esmu ticis uz mūžu pazemots par garīgi slimu un ieslodzīts psihiatrijas specnometnēs Krievijā, neesmu šajā sakarībā Latvijā  reabilitēts, jo es esot ieslodzīts ar komunistu totalitārā režīma taisnīgu tiesas nolēmumu  (reabilitēšana noteikta tikai tiem, kuri  ieslodzīti bez tiesas nolēmuma.) Turklāt valsts līmenī vēl  pat šodien Latvijas psihiatriem ir atļauts atklāti paust kā patiesību, ka pret režīmu nostājas tikai garīgi slimie ( piem., Apsīte u.c.) „ …psihiatres Anitas Apsītes paustais intervijā "Latvijas Avīzei": "Ja cilvēks psihiski ir pilnīgi vesels, viņš zina, kādā sistēmā viņš dzīvo, zina, kā kurā vietā jārunā, zina, kāda ir dzīves īstenība."  ("Traks uz mūžu", Māra Lībeka, "Latvijas Avīze", 2012. gada 7. marts. ). 

Esmu saņēmis ordeni tikai kā balsotājs par Latvijas neatkarību, bet ne par cīņu pret okupācijas režīmu., resp.,  ne valsts izteiktu cildinājumu vai apbalvojumu. Ar lielu sarūgtinājumu paciešu garīgi slima cilvēka man oficiāli noteikto statusu, paciešu pats un pacieš mani tuvinieki. Veltīga un valstiski pietiekami nenovērtēta ir bijusi mana izmisīgā cīņa okupācijas apstākļos un tai sekojošais garīgi slima cilvēka pazemojums. Valsts vadītāju tādu attieksmi pret brīvības cīnītājiem uzskatu par apzinātu ignoranci, lai mazinātu pašu vadītāju neērtību par to, ka viņi paši nav bijuši aktīvi cīnītāji pret nežēlīgo okupācijas režīmu, bet gan tikai malā stāvētāji. Citu izskaidrojumu ignorancei grūti atrast…

Paskaidroju, ka ar Štarnbergas psihiatru konsīlija atzinumu esmu atzīts par garīgi pilnīgi veselu gan agrāk, gan tagad. ( Sk. pielikumā dokumentu ) Par aktīvu cīņu pret totalitāro komunistu režīmu esmu saņēmis Dānijas 50 000 kronu naudas balvu, bet neko tādu – no Latvijas. Tā vietā Valsts prezidenti un Ordeņu kapituls noraidījuši divus ierosinājumu ( to skaitā no Helsinki-86 ) par manis apbalvošanu; var secināt, ka es par manu nesavtīgo uzupurēšanos savas tautas labā neesmu pelnījis saņemt pat ne viszemāko  valsts apbalvojumu. Turpretī  daudziem ordeņus piešķir par labu darbu vien. Igaunijā, kā nupat ziņots, pat izciliem sportistiem piešķir īpašumā zemi  (https://www.apollo.lv/7308899/ka-igaunija-atalgoja-savu-olimpisko-medalnieci )  … Tas  mani pamudināja sūtīt Jums šo vēstuli.

Uzskats, ka disidenti  ir jau saņēmuši atalgojumu  - izcīnīto brīvību, ir nepamatots. Nepamatots tāpēc, ka mēs –cīnītāji par Latvijas neatkarību ne par tādu Latviju cīnījāmies, kāda tā ir, bet ir tā nedemokrātiska, jo tiek rupji pārkāpta Satversme, valda partiju vara, piemēram, ar Saeimas vēlēšanu likuma 9.pantu aizliegtas   vēlēšanu tiesības visiem bezpartejiskajiem  , viņiem atstātas tikai tiesības balsot par partiju sarakstiem, Satversmes tiesa 7 reizes atteica pieņemt izskatīšanai šo problēmu ( G.Kūtris );  joprojām Latvija nav tiesiski sakārtota valsts – civilprocesuālie likumi pieļauj tiesnešu patvaļu un savstarpēju aizstāvību , izslēgta pilnvērtīga trešās instances tiesvedība,  vāja prokuratūras uzraudzība, tiesas izmeklēšana un patiesības noskaidrošana. Tiesas spriešana tiek balstīta ne tikai uz likumiem, bet arī uz neleģitīmiem avotiem – komentāriem, judikatūru, juristu rakstiem presē.  Latvijā joprojām nav tāda tiesu uzraudzība un  kontrole, kāda tā ir ļoti pilnvērtīgi noteikta, piemēram, Kazahstānas republikas civilprocesā ( Sk. https://adilet.zan.kz/rus/docs/K1500000377   )

 

Lūdzu

1) Ierosināt papildinājumu „Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā”, lai publiskas personas mantu varētu nodot bez atlīdzības MK noteiktā kārtībā arī privātām personām  par īpaši svarīgiem  nopelniem Latvijas labā.

2)  Likumu par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu papildināt ar šādu tekstu: "Par īpašu drosmi un uzupurēšanos Latvijas brīvības labā atsevišķiem pretošanās kustības dalībniekiem publiska persona var piešķirt nekustamo īpašumu bez atlīdzības, kā arī var šādiem patriotiem palīdzēt risināt viņu sadzīves problēmas."

3) Atrast un noteikt veidu, kā valsts drošības interesēs darīt psihiatrus atbildīgus par Latvijas brīvības cīnītāju atzīšanu par garīgi slimiem, ja viņi ir cīnījušies Latvijas labā pret netaisnīgu režīmu.

4) Tāpat valsts drošības interesēs noteikt atbildību par valsts amatpersonu tīšu publisku apmelošanu;  uzdot prokuratūrai par tādu apmelošanu veikt nepieciešamās darbības vainīgo personu saukšanai pie atbildības pēc savas iniciatīvas.

5) Ierosināt likuma Par Latvijas un PSRS psihiatriskajās ārstniecības iestādēs laika posmā no 1940.gada 17.jūnija līdz 1991.gada 21.augustam nepamatoti ievietotajām personām grozījumu – izslēgt vārdus „bez tiesas nolēmuma”.

Piezīme. Šis teksts nosūtīts tikai Jums, nav publicēts. Mana pasta adrese: Pēteris Lazda, Priežu iela 9 Tukumā, Tukuma novads, LV-3101.

peterisl@kopideja.lv

 

Pielikumā materiāli ieskatam par vēstulē skartajām problēmām uz ……. lapām.

 

2021.gada       augustā.

                                                                                                     ……………………………………………… ( Pēteris Lazda )

. . . 

 No pievienotajiem materiāliem:

 ( Ilustrācija par cīnītāju nozīmi un par šīs nozīmes ignorēšanu )

… … Par to mani kā īpaši bīstamu noziedznieku atzina par garīgi slimu, notiesāja un nosūtīja uz Krievijas lēģeriem. Tas viss izpostīja manu dzīvi… Tēlaini izsakoties, kā patriots gāju pie karātavām par savas tautas brīvību, savas sirdsapziņas vadīts… Vai atjaunotā Latvijas valsts par to man paldies teica? Nē!  Valsts apbalvojumu man piešķīra tikai vien kā vienam no 138 nobalsojušajam par Neatkarības deklarāciju, pie kam daudzi no šiem 138 savulaik necīnījās pret netaisnīgo režīmu, bet aktīvi balstīja totalitāro režīmu. Turpretī par manu izmisīgo un ilgstošo cīņu pret komunistisko okupācijas režīmu, par man piekarināto apkaunojošo birku - garīgi slims, par morālā kaitējuma nodarīšanu neesmu saņēmis nekādu valsts pateicību. Vēl jo sliktāk – var secināt, ka ar Saeimas likumu atzīts, ka esmu pamatoti ievietots psihiatrijas iestādēs Krievzemē, jo lūk, es esot tur ievietots ar ( okupācijas režīma !) tiesas nolēmumu.

… Mani nomāc sajūta, ka Latvijas valsts vadībai, partokrātijai es kā tāds patriots (toreizējais disidents ) neesmu bijis  vajadzīgs un neesmu. Cilvēktiesību grupas Helsinki-86 aktīvists  Āris Tomsons, kas kopā ar mani cīnījās pret režīmu, savulaik ierosināja mani kā īpaši pašaizliedzīgu cīnītāju valsts apbalvojumam. Taču saņēmu vien prezidenta Andra Bērziņa  un ordeņu kapitula pazemojumu -  atteikumu apbalvot. 

. . .

Par Tukuma novada domes lēmumu 

PL komentārs internetā:  Pagājuši jau vairāk par 40 gadiem, kopš komunistu totalitārais okupācijas režīms mani nosūtīja uz Krievijas lēģeriem, jo ilgstoši biju organizējis un uzturējis cīņu par Latvijas brīvību. Par šo septiņdesmitajos gados izmisīgo cīniņu līdz šim mūsu partejiskā valsts nav mani apbalvojusi vai citādi cildinājusi. Biju jau samierinājies, ka tādi patrioti-cīnītāji par savu Tēvzemi un tautu valsts vadītājiem nav vajadzīgi. Tāpēc biju patīkami pārsteigts par Tukuma novada Domes priekšsēdētāja Normunda Reča ( NA ) un viņa vadītās domes deputātu lēmumu piešķirt man Goda pilsoņa nosaukumu.  Sevišķi svarīgs man bija un ir “Tukuma Laikā” publicētā atziņa, ka „Pēteris Lazda ir cilvēks, kurš Latvijas brīvības vārdā ziedojis vairāk nekā citi – viņš ziedojis savu brīvību, veselību un karjeru.”  Tādi deputāti ir dziļi domājoši un pelna uzticību, ka viņi patiešām dara un darīs Latvijai un savai tautai iespējami labāko. Nacionālai apvienībai iesaku virzīt Normundu Reču ievēlēšanai partijas vadībā. 

https://www.facebook.com/photo?fbid=1382235215384444&set=a.1382235145384451

. . . Par Pēteri Lazdu – patiesība pret komunistu režīma safabricēto šizofrēnijas diagnozi, ko atjaunotā Latvijas valsts nav viņam oficiāli noņēmusi – vēl joprojām Latvijā nav  likuma, kas viņu reabilitētu. Juridiski pēc esošajiem likumiem viņš skaitās okupācijas periodā pamatoti ievietots psihiatriskajā slimnīcā, jo tur esot ievietots ar toreizējā režīma tiesas nolēmumu. Absurds ir tajā apstāklī, ka atjaunotās ( it kā demokrātiskās un tiesiskās? ) valsts Saeimas deputāti tic toreizējā režīma tiesas taisnīgumam attiecībā uz komunistu režīma politisko izrēķināšanos ar toreizējiem disidentiem. Joprojām personas, kas nepazīst Pēteri Lazdu, spriež par viņu pēc VDK ( KGB ) viņam piekarinātās birkas „šizofrēniķis”, tātad kā par garīgi slimu. Turklāt valsts nav nosodījusi Latvijas psihiatru ( A.Apsītes u.c. ) uzskatu, ka visi cīnītāji par Latvijas brīvību pret netaisnīgu režīmu ir garīgi slimi, jo viņi neapzinoties kādā režīmā viņi atrodas. Pēteris Lazda joprojām savā kopīgiem spēkiem atjaunotajā Tēvzemē ir  juridiski pazemots. Tāda ir mūsu Latvijas valsts, tās vadībai maz interesē patiesie patrioti – brīvības cīnītāji.

Pēteris Lazda ir publicējis ISHR - Starptautiskās apvienības par cilvēka tiesībām – organizētās Štarnbergas psihiatru konsīlija ( Vācijā ) 1989.gada atzinumu, ka Pēteris Lazda nav slimojis un neslimo ar kādu garīga rakstura slimību, ka viņš neapšaubāmi ir totalitārā komunistu režīma politiskās izrēķināšanās upuris.  ( Piemēram, https://www.facebook.com/P.Lazda )

Skatījumu skaits: 143 | Pievienoja: ForcePL | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: