Blogs


23:25
E-VIELAS, KONSERVANTI, UZLABOTĀJI...
 
 - Nopirku melleņu saldējumu, naivi cerot, ka tur būs mellenes. Tur bija melleņu garšas ķīmiskā esence, konservanti, uzlabotāji.. un man kļuva riebīgi un vēl šodien ir liela nepatika pret mellenēm... Nekad vairs nepirkšu kādu krāsainu saldējumu..
- Es vairs nepērku saldējumu, jo tas ir piesātināts ar e-vielām, ar eļļām.., nav vairs, kā bija senāk, bija no piena un īsta krējuma gatavots saldējums – plombīrs, lieliski garšoja, tā bija īsta delikatese...
- Šodien kāda darbiniece no Pārtikas un veterinārā dienesta radio raidījumā teica, ka ražotāji drīkst pievienot pārtikas ražojumiem visu, kas nav aizliegts !!!! Kur vēl lielāks absurds?!! Kā var uzskaitīt aizliegšanai visu, kas nav derīgs pārtikai?!! Vai tajā aizliegto substanču sarakstā ir, piemēram, mēsli, mušas, sliekas... Nav!!! Tātad to visu ražotāji DRĪKST pievienot pārtikas produktiem!!! Tāpēc nav brīnums, ka produkti ir draņķīgi.
 
Tādas ir patērētāju problēmas. Bet nav problēmu valdītājiem, klerkiem no PVD, viņi saņem algu, un mēs ēdam atļautu draņķību. UN NEPROTESTĒJAM. ĒDAM, KO SUNS PAT NEĒD, UN NEPRASĀM SAUKT PIE ATBILDĪBAS DRAŅĶĪBU RAŽOTĀJUS UN UZRAUGUS NO PVD, NO VALDĪBAS...
 
 - Man ir dusmas uz tiem, kas e-vielas atļauj bērt... Es viņus ienīstu!
- Tu zini, viņi ir uz vienu roku ar ražotājiem.
- Un tu nezini, cik to draņķi ber pie desām, pat pie konserviem, jo tas daudzums netiek uzrādīts uz ražojuma.
- Jā, kaut kā būtu jācīnās...
 
SACT LN iesaka:
Izmantojot Patērētāju tiesību aizsardzības likumu, Informācijas atklātības likumu..., rakstiski prasīt no ražotājiem, cik daudz un ko viņi pievieno saviem pārtikas ražojumiem, tai skaitā, cik un kādas e-vielas... Pēc atbildes saņemšanas, ierasties personīgi ražotnē un izsekot ražošanas procesam. Ja nepielaiž, publicēt faktu kaut vietējā laikrakstā vai internetā..
Rakstīt reklamācijas ražotājiem, nosūtīt ar paziņojumu par izsniegšanu, nosūtīt pa faksu, lai ir pierādījumi, tad gaidīt atbildi utt.
SACT LN aktīvisti tā dara, bet viņu ir maz.
Piemērs "no dzīves”: Tika nosūtīta reklamācija par skābētiem kāpostiem, jo tie bija skābēti ar kaut kādu ķīmisku skābi, tie skābie kāposti bija pārskābēti un negaršīgi. Reklāmas rakstītājam attiecīgais ražotājs piegādāja lielu trauku ar normāli skābētiem kāpostiem – garšīgiem, ar dillēm, burkāniem – viss kā nākas! Un izteikts tika lūgums nepublicēt.
Protams, var darīt un panākt daudz. Ja gribam būt pie labas veselības. Un ir jādara un jāpanāk! Citādi vārguļosim un priekšlaicīgi noliksim karoti...
Skatījumu skaits: 1056 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0