Blogs


21:35
DAŽAS ATZIŅAS KĀ PAREĢOJUMI UN PATIESĪBAS
 
Saeimas 2011.gada 17.septembra vēlēšanu uzvarētāji drīzumā "aplauzīs ragus”, un laimīgi nebūs ne viņi, ne balsotāji par viņiem.
 
Līdz ar Latvijas lauku bojāeju ir zudis viss skaistais, kas valdīja starp lauku cilvēkiem – čaklums, godīgums, sirsnība, sadarbība, dzīvesprieks... Pilsētniekiem tas viss jau lielā mērā zudis agrāk. Urbanizācija, globalizācija, internacionalizācija, tehnokrātija.. ir sagrāvusi un sagraus pilnīgi mūsu civilizāciju. Reiz viss būs jāsāk no nulles, ja vispār tāda iespēja būs.
 
Morāles pagrimums sākās jau ar "bītlu” tipa ļaudīm uz skatuves, ar ķērkšanu un ģitāru stīgu raustīšanu.., turpinās ar "eirovīzijas” švaukstībām, ar visatļautību un visa skaistā, sirsnīgā noniecināšanu jau no bērnības līdz beigsies tas murgs ar sabiedrības pilnīgu degradāciju.
 
Mūsu civilizācijas cilvēki-bioroboti nav radīti, nav ieprogrammēti pastāvēt tautu sajaukuma konglomerātā, tehnokrātijā, globalizācijā.., tas viss viņus dezorientē, atsvešina, morāliski degradē līdz neprātam, apjukumam, līdz neziņai, ko tālāk darīt..
 
Atgūt skaisto attiecību laiku un to saglabāt varētu, ja "pārkarstu” un izbeigtos internets, ja zustu tehnoloģijas, kas apdraud šo civilizāciju.. Bet ļaužu neprāta dēļ tas nenotiks.
 
Mākslīgās un cilvēka dabai neatbilstošās sistēmas ir sabrukušas un sabruks arī turpmāk. Cilvēki varētu to apjēgt un dzīvot vienkāršībā, bet viņi to nespēj un nespēs. Mums paliek vien nostaļģija par bijušo skaistumu, kas "nenāks, nenāks vairs, tas neatgriezīsies”. Atliek vien eksistēt līdz galam. Bet jaunajiem ļaudīm, kas nezina bijušo skaistumu, liksies skaisti arī tā, kā viņiem nāksies dzīvot. Nu lai. Alternatīvas nav. Varētu būt, taču ļaudīm nav lemta labāka dzīve, kamēr vien viņi nav morāli tīri.
 Mūsu pašu vienaldzība, muļķība, kūtrums .. ved mūs uz globalizāciju, internacionalizāciju, tehnokrātiju un līdz ar to - uz pašiznīcību. Latvijas saglābšanai mēs varētu aktivizēties pašaizsardzībai, pašapgādei... Bet vai pietiks drosmes, uzņēmības, sapratnes? Ko palīdz mums sastāvēt NATO un kādā citā Savienībā, ja tas mūs nepasargā no posta un svešas varas! Briesmu brīdī mūs neaizstāvēs - tas jau ir vienmēr bez izņēmuma daudzreiz pieredzēts! Ne līgumi, ne solījumi nav bijuši un nebūs līdzeklis mūsu drošībai. Tad nu jautājums - kam mums upurēties svešajiem nesagaidāmu palīdzību gaidot!?  Labāk mums pašiem savu Tēvzemi kopt un savu tautisko kultūru dzīvu turēt savam priekam un pieticībai, nekā kaut kam svešam līdzi skriet pa pasauli un zūdībā izgaist.
 
Vai kāds faktu gādātājs izdarīs aptauju - vai Jūs esat par Latvijas pilnīgu valstisko un ekonomisko suverenitāti, par Latviju kā nacionālo parku globalizētajā pasaulē un vai esat gatavi savas Latvijas labklājībai veltīt sevi?
 
Redziet, nebūs tādas aptaujas! Un, ja arī būtu, tad nebūtu atbalsta. Mūsu neapskaužamā likteņa lēmēji eksistē tepat mums līdzās un visapkārt. Turpinām eksistēt...
 
 
 
Skatījumu skaits: 996 | Pievienoja: petla | Reitings: 4.0/1
Komentāru kopskaits: 1
1 K.Beikartis  
0
Nav mūsu tautā cīnītāju pulku ne par savu labklājību, ne par savas Latvijas skaistu nākotni. Ir tikai vairumā gļēvi ļautiņi. Tad nu ir un būs tā, kā ir/////

Vārds *:
Email *:
Kods *: