Blogs


00:51
BRĪVĀ SARAKSTA PARTIJA – VAR LIKVIDĒT PARTOKRĀTIJU
Piezīme 2011.gada 21.augustā
Bija tāda iespēja, bet tauta to neatbalstīja, nesaprata, un idejas autoriem nolaidās rokas. Nepaspējām, neizdarījām, zaudējām labu ceļu Latviju celt.
Šeit turpinās teksts, kāds tas bija:
 
BRĪVĀ SARAKSTA PARTIJA - AR TO VAR LIKVIDĒT PARTIJU VARAS SISTĒMU.
 
Kopš 1995.gada Latvijā valsti nabadzīgu darījusi partokrātija – ar Saeimas vēlēšanu likuma 9.pantu 99 procentiem pilsoņiem atņemtas vēlēšanu tiesības ( sastādīt savu kandidātu sarakstus, pašiem kandidēt, balsot par saviem kandidātiem kā personībām..), atstātas tikai BALSOŠANAS tiesības par PARTIJU sarakstiem.
 
Partijas ( īpaši partiju vadītāji ) joprojām aizstāv partiju sistēmu kā savu nodrošinājumu atrasties pie varas un labklājības. Pat Satversmes tiesa nepieņem izskatīšanai pieteikumus par minētā 9.panta neatbilstību Satversmei.
 
Neviena partija nekad nav grasījusies atteikties no partiju monopolvaras, jo nevēlas dot varu bezpartejiskajiem, nevēlas samazināt savas iespējas nekontrolēti pielietot varu savu interešu nodrošināšanai. Tas viss ir novedis pie tā, ka partokrātiskā valsts vara ir atsvešinājusies no tautas, nav tautas iespaidojama, nepienācīgi gādā par darba vietām, par Latvijas pašapgādi u.c. tautai zināmas negācijas.
 
Tādos apstākļos kā pārsteigums nāk Brīvā saraksta partija, kas savos kandidātu sarakstos visos 5 vēlēšanu apgabalos ierakstīs NEVIS ATKAL PARTIJNIEKUS, BET BEZPARTEJISKOS, kurus iesaka paši iedzīvotāji un kuri paši piesakās "no vietām”, nodrošinot iespēju balsotājiem pašiem izvēlēties savējos – pazīstamus, uzticamus, godprātīgus līdzcilvēkus. Ja balsotāji vēlas balsot pret Latvijas tradicionālajām sīkpartijām un likvidēt partrokrātiju, tad šī ir tāda iespēja. Ja nē, tad turpināsies tas pats, kas jau ir bijis – visu izlems partiju vadības DAŽI lēmēji, bet ne 100 neatkarīgi Saeimas deputāti.
 
Balsotājs par partijām balsos pret Satversmi, jo Satversme varu dod tautai, bet ne partijām. Partiju varas sistēma Latvijas konstitūcijā nav paredzēta..
 
BRĪVĀ SARAKSTA PARTIJA DOD IESPĒJU PILSOŅIEM PAŠIEM LIKVIDĒT PARTIJU SISTĒMU, JA BALSOTĀJU VAIRUMS TO SAPRATĪS UN BALSOS PAR BRĪVĀ SARAKSTA PARTIJU. No šī saraksta ievēlētie deputāti gādās par jaunu vēlēšanu likumu un varas sistēmu.
 
Iepriekšējās vēlēšanās bija ideja balsot pret partijām ar tukšu aploksni, bet vairums balsotāju to ignorēja, nesaprata. Šoreiz tukšo aplokšņu vietā ir iespēja balsot par Brīvā saraksta partiju. 
 
 Komentārs no DELFI 16.07.2011 23:52
 
BEIDZOT NOTICIS KAS LABS LATVIJAS GLĀBŠANAI! Paldies Brīvā saraksta iniciatoriem un atbalstītājiem! Starptautiskās apvienības par cilvēka tiesībām Latvijas nodaļa ( SACT LN ) ar internacionālās konferences paziņojumu kategoriski nosodīja partokrātiju, kas Latvijā ieviesta ar 1995.gadu un kas liedz bezpartejiskajiem ( 99 procentiem pilsoņu ! ) dalību likumdošanā. Žēl, ka Zatlers šo ideju - dot bezpartejiskajiem visas vēlēšanu tiesības - līdz šim nav publiski atbalstījis, kaut viņam tā ieteikta. Partijas dara visu iespējamo, lai saglabātu partiju varu un nepieļautu demokrātijas atjaunošanu. Pat Satversmes tiesa vairākkārt noraidīja pieteikumu atzīt partokrātiju par neatbilstošu Satversmei. Mūsu SACT LN mājas lapa apstādināta, darbojas SACT LN atbalsta vietne www.lexrex.ucoz.lv Tajā ir sīkāk izklāstīta nepieciešamība ar radikālu rīcību likvidēt partiju monopolvaru, tajā publicēts arī jauns Saeimas vēlēšanu likuma projekts...
Skatījumu skaits: 887 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0