Blogs


18:10
BEZPARTEJISKO PILSOŅU PARTIJA. IDEJAS PIETEIKUMS
 
Bezpartejisko partija.
 
 Tā kā 11.Saeimas vēlēšanām nebūs jauns Saeimas vēlēšanu likums, kas varētu ievērojami mazināt partiju varu un iedibināto sistēmu, nāksies Saeimu vēlēt atkal pēc t.s. partokrātijas (esošā ) Saeimas vēlēšanu likuma. Tad nu 11.Saeimā atkal būs koalīcijas, partiju tirgošanās, lemšana pēc partiju vadītāju norādījumiem, atkal turpināsies jau 20 gadus ilgusī stagnācija visās jomās. Nav paredzami panākumi tautas labklājībai, ja joprojām pastāvēs partokrātija tradicionālo partiju veidota. Tā ir pieredzēta patiesība.
 
Pašreiz ar 10. Saeimas atlaišanu saistītie apstākļi ir labvēlīgi mūsu tautas cerībām salauzt šo pretkonstitucionālo partokrātijas sistēmu. Kā to izdarīt?
 
Starptautiskās apvienības par cilvēka tiesībām Latvijas nodaļa ( SACT LN ) nāk ar priekšlikumu veidot jaunu netradicionālu partiju – bezpartejisko partiju. Paskaidrojam ideju. Tā kā pastāvošais Saeimas vēlēšanu likums ar savu 9.pantu nepieļauj bezpartejiskajiem pilsoņiem vēlēšanu tiesības ( viņiem atļautas tikai balsošanas tiesības par partijām), tātad bezpartejiskajiem nepieļauj arī nonākšanu pie valsts varas, tad bezpartejiskie pilsoņi varu var iegūt tikai caur kādu reģistrētu partiju. Savukārt vairumam no pilsoņiem no pieredzētā ir "alerģija” pret partijām un partijniekiem, viņi gaida iespēju balsot par bezpartejiskajiem līdzcilvēkiem, kam viņi uzticas, bet partokrātija šādu iespēju nepieļauj un nepieļaus..  Mūsu ideja ir formāli reģistrēt bezpartejisko pilsoņu partiju un tad paziņot sabiedrībai, ka šī partija ir veidota tikai kā pagaidu vārti bezpartejiskajiem nonākt pie valsts varas, proti, šī partija kandidātu sarakstu sastāda no bezpartejiskajiem, kurus iesaka sabiedrība. Tālākais skaidrs..
 
SACT LN uzskata, ka šāda partija var iegūt ļoti lielu saprātīgo pilsoņu atsaucību un var uzvarēt 11.Saeimas vēlēšanās. Ja turklāt to dibināt un vadīt uzņemas tautā populārs un cienījams cilvēks, kam tauta uzticas, panākumi ir garantēti pat Saeimas vairākuma apmērā. SACT LN varētu mēģināt pati šo partiju organizēt, bet savas neatpazīstamības dēļ tā neriskē sabojāt šo ideju, jo paredz, ka vēlētāji mūsu organizāciju ignorēs, un tad būs zaudēta viena no iespējām tikt galā ar partokrātiju jau šogad. 
 
Īsumā Bezpartejisko partijas programmas galvenās tēzes:
 Saeimas plenārsēdē bezpartejisko partija iesniedz jaunu Saeimas vēlēšanu likuma projektu. Ja partejiskā Saeima to nepieņem, tad organizē tautas nobalsošanu par šī likuma pieņemšanu. Turpmāk Saeimā līdzīgi virza likumprojektu par Satversmes otrās sapulces sasaukšanu, lai izstrādātu jaunu Satversmi un sakārtotu tiesisko sistēmu. Nekavējoties rosina pieņemt likumus, Saeimas Kārtības rulli ieskaitot, lai Latvijā izbeigtu partokrātiju un atjaunotu demokrātiju. Tāpat rosina pasākumus darba vietu tūlītējai radīšanai, lai atjaunotu ražošanu un nodrošinātu Latvijas pašapgādi.
 
2011.gada 30.maijā
SACT LN vadītājs  Aivars Lazda
 
( Ir iespēja komentēt )
 
 
Skatījumu skaits: 1058 | Pievienoja: petla | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 4
1 jurisp  
0
Tas ir vienīgais ceļš, pilnībā atbalstu.
Aicinu apspriest arī rīcību.
Juris Putriņš, jurisp@lu.lv

2 Gatis F.  
0
Vajag šīs partijas listē ierakstīt iespējami daudz bezpartejisko pilsoņu, mūsu pašu cilvēkus, lai ievēlēto skaits būtu lielāks par 51. Tad varētu pieņemt tautu glābjošus likumus, tādus, kādus tauta prasa - jaunu vēlēšanu likumu, par darba vietām, par likumu sakārtošanu, tautas aptaujās apstiprinātās izmaiņas, būtu reiz izbeigtī partiju bosu īkšķi, tirgošanās, tautas gribas ignorēšana, un plutokrāti neko nevarētu iespaidot... Kaut jel ļaudis atbalstītu šo ideju! Tomēr maz ticams, jo ļaudis vairumā ir nejēgas. Diemžēl.

3 Sailor  
0
Whoa, things just got a whole lot eaesir.

4 Kresvickis K.  
0
Labu ideju var labi realizēt labi darītāji. Bet tādu ir mazum maz. Visupirms - nav labu saprātīgu publicistu, t.sk. žurnālistu. Ļaudis ir vienkārši, slikti izglītoti, maz izglītojušies... Žēl. Ļoti žēl...

Vārds *:
Email *:
Kods *: