Blogs


18:47
BĒGĻI? DZĪVES JĒGU UN VĒRTĪBAS NOSAKA GARĪGUMS SAVĒJO VIDĒ

Nākas  atgādināt, cik svarīgi ir novērtēt un palikt pie Dieva dotās Dzimtenes mīlestības, turēties kopībā un sajust kopību ar savu tautu, sajust piederību un kopību pieticībā un garīgā bagātībā, kas nodrošina ģimenisko mājīgumu, uzticību un drošību. Garīgi bagātiem cilvēkiem globalizācija, tautu sajaukšanās nes un nesīs postu un nelaimi. Bēgļiem dotās pārspīlētās cilvēka tiesības ir nesamērīgas ar cilvēka tiesību atņemšanu pamattautai. Āfrikas bēgļu uzņemšana Eiropā ir jāaizvieto ar viņu izvietošanu Āfrikas valstīs vai valstīs, kuras radījušas bēgļu problēmas To var atrisināt. Te nav vietā pamatot šo bēgļu uzņemšanu Latvijā ar it kā mūsu pienākumu vai pat  ar tautu draudzību. Tautu draudzība var būt skaista, katrai tautai paliekot savas valsts robežās, bet ne pārceļoties ne aicinātam, ne gribētam cita mājās. Skaisto pārdzīvojumu un sajūtu skudriņas no savējo tuvības, draudzības, mīlestības..,  kur tās palikušas, kad apkārt svešums?! Skaistās domās par ko tuvu un mīļu vairs neiesmelgsies sirds, kad nebūs vairs garīgās dvēseliskās tuvības, bet būs vien ļaužu masa, vienaldzība, it kā pienākuma kopdzīve...

Protams, bēgļu problēma ir uzradusies ne jau nejauši, bet kā sekas vispārējai pārapdzīvotībai, tehnokrātijai. Taču šī problēma ir jārisina vietā, kur tā radusies, bet ne atverot durvis mūsmājās, kur jau gana problēmu ar tūkstošiem nedraudzīgiem cittautībniekiem, kuri cenšas mums diktēt savu - mums nedraudzīgu gribu..

Šodien vēl ir brīži izjust prieku, ko mūsu tautas  garīgums dod, bet rītdiena jau var tikt pārņemta ar rūpēm par izdzīvošanu starp svešajiem ar smeldzi par bijušo skaisto bagāto garīgo dzīvi, kāda bija un varēja turpināties.

Nāk tehnoloģijas un bēgļu lavīna, ļaudis arī šādā vidē meklēs izklaides kā mēra laikā, nolemtībai padodoties, pielāgojoties, ja alternatīvas nebūs.. Šodien mēs vēl turamies pie Dziesmu un deju svētkiem, pie savas tautas kultūras, bet "svešais cirvis cērt un cērt mūsu tautai saknes nost.."  Valsts un savas tautas likteņa lēmēji, kas ļaujat mūsu nedraugiem šeit augstu kāpt ! Jūs esat, lai mūsu tauta būtu.

Skatījumu skaits: 740 | Pievienoja: petla | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: