Blogs


21:27
18.novembra noskaņas - varēja būt daudz vairāk prieka
 
...Sanācām, parunājāmies par latviešiem svēto lolojumu – pašu tautai savu valsti. Cik daudz mūsu cilvēku krituši kaujās un nomocīti par šo valsti, par savu Tēvzemi! Simtiem tūkstoši! Dārgi maksāts par Latvijas valsti. Cik daudzi kvēli gribējuši savu brīvu, rosīgu, sakoptu zemīti, kur dzīvot savās tradīcijās, savā kultūrā, starp savējiem justies drošībā...
 
Mēs, četri sūtņi no Tukuma rajona, Augstākajā Padomē arī vēlējāmies to pašu, un mūs sūtīja cilvēki, kuri arī vēlējās to pašu. Riskējām, zem okupācijas varas helikopteriem nobalsojām par Latvijas neatkarību. Bet mēs nevarējām tālāko situāciju būtiski iespaidot.. Okupācijas varas spēki laikus bija parūpējušies par savu interešu virzītājiem jaunajās varas struktūrās. Šiem spēkiem bija pieredze, ietekme un arī tas, ka paši Latvijas vēlētāji lielāko vairumu deputātu izvēlējās no nelabojamiem komunistiem. Pie varas tikušie komunisti un viņu sabiedrotie tad arī izdarīja to, kas ar mūsu Tēvzemi ir noticis un notiek.
 
  • Vairākums deputātu ignorēja Pilsoņu kongresa idejas par Pilsonības likuma principu saglabāšanu, kādi tie bija pirms okupācijas Latvijā.
  • Sertifikāti nepelnīti tika sadalīti arī nepilsoņiem, un tas radīja netaisnīgu privatizāciju. Ražošanas objekti tika pamesti bez apsardzības un atbildības par to saglabāšanu.
  • Paju sistēma noveda pie sabiedrībai nozīmīgu objektu atvieglotas un nepelnītas iegūšanas privātīpašumā ar tai sekojošu nonākšanu ietekmīgu un naudīgu personu īpašumā.
  • Valsts atsacīšanās no ražošanas koordinēšanas, no monopoltiesībām uz stratēģiski svarīgāko nozaru tiešas pārvaldības ļoti būtiski samazinājusi valsts budžeta ienākumus. Partiju interesēs tika iedibināta t.s. kolektīvā un politiskā atbildība, ar to lielā mērā partijnieki izvairījās un izvairās no atbildības par negodīgu un netaisnīgu rīcību...
  • Likumi un tiesu sistēma joprojām neatbilst tiesiskas valsts prasībām.
  • 1995.gadā tika pieņemts antikonstitucionāls vēlēšanu likums, liedzot bezpartejiskajiem pilsoņiem vēlēšanu tiesības, atstājot viņiem tikai balsošanas tiesības par partijām. Tādējādi tika ieviesta partokrātija, kas pretēji Satversmei turpina vēl joprojām uzurpēt valsts varu un iztapīgi virza Latviju pa svešiem spēkiem vēlamiem ceļiem.
Tas un daudz kas cits partokrātijas prettautiski darītais ir pamatā izpostījis Latvijas tautsaimniecību, krasi samazinājis patriotismu, radījis vilšanos un vairojis neuzticību valsts pārvaldei, ievērojami sagandējis tautas morāli...
 
Tādas ir 18.novembra noskaņas.
Varēja būt krietni vien vairāk prieka. Bet remdinām sevi ar mazliet prieka par to, ka varam dzīvot mierā un pieticībā, kā arī apziņā, ka, paldies Dievam, nav vēl sliktāk.
Adm. Pēteris
5.11.2012.
Skatījumu skaits: 839 | Pievienoja: petla | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 2
1 Reižumce Vaira  
0
Uzlieku reitingu uz 5 ! Pēteri, Tu vēlējies Latviju, kāda tā bija Kārlim Ulmanim. Arī es. Pilnīgi piekrītu Tev, ka Latviju nogremdēja komunisti-partijnieki un turpina gremdēt partejiskā sistēma. Es visur prasīšu vismaz tādu vēlēšanu kārtību, kāda ir Lietuvā, kur var balsot arī par bezpartejiskajiem. Citādi tas partiju tirgus mūs pazudinās. Es zinu, Tu prasīji Satversmes tiesai atzīt, ka partokrātija ir pret Satversmi, bet tie tiesneši taču ir partiju iecelti, viņi ne par ko nebalsos pret partijām. Man ļoti žēl, ka nav mums taisnīgas tiesas. Paldies Tev, ka mīli savu zemīti! Man ļoti patika Tava beletristika. Raksti vēl!

2 PL  
0
Paldies!

Vārds *:
Email *:
Kods *: